Abdullah Bin Huzâfe'nin Medine'ye Dönüşü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Abdullah Bin Huzâfe'nin Medine'ye DönüşüHz Abdullah bin Huzâfe, Peygamber Efendimizin İslâma dâvet mektubunu Kisrâya vermekle vazifesini yerine getirmişti Bu sebeple, saraydan çıkartılır çıkartılmaz hemen bineğine atlayarak Medine yolunu tuttu![]() O sırada Kisrânın öfkesi bir nebze dinmiş olacak ki, onu bulup getirmelerini adamlarına emretti Ancak, Hz Abdullah çoktan oradan uzaklaşmıştı![]() Medine�ye gelen Hz Abdullah, Peygamberimizin huzuruna çıktı Olup bitenleri haber verdi Peygamberimiz ellerini kaldırarak Kisrâya şöyle beddua etti:�Yâ Rabbi! Nasıl o benim mektubumu parçaladı, Sen de onu ve onun mülkünü parçala!� Bu bedduanın tesiriyledir ki, Kisrâ Perviz�in oğlu Şireveyh hançer ile onu parçaladı Sa�d İbni Ebî Vakkas Hazretleri ise, İran saltanatını param parça etti Sasaniye devletinin hiçbir yerde şevketi kalmadı![]() Peygamberimizin gönderdiği mektup Resûl-i Ekrem Efendimizin İran Kisrâsı Hüsrev Perviz�e gönderdiği İslâma dâvet mektubunun tam metni şu meâldeydi: �Bismillahirrahmanirrahim! Allah�ın Resûlü Muhammed�den, Farsların Büyüğü Kisrâ�ya! �Doğru yolda gidenlere, Allah�a ve Peygamberine iman edenlere, bir Allah�'tan başka ilah olmadığına, Onun hiçbir ortağı da bulunmadığına ve Muhammed�'in Onun kulu ve Resûlü olduğuna şehâdet edenlere selâm olsun! �Ben, seni İslâma dâvet ediyorum ![]() �Çünkü ben; bütün insanlara �hayatı olan kişilere (gelecek tehlikeleri) haber vermek ve kâfirlere o söz hak olmak için (azap sözü gerçekleşmesi için)� peygamber olarak gönderildim ![]() �Müslüman ol ki, selâmete eresin! Eğer, dâvetimden yüz çevirirsen, mecusî kavminin günahı senin boynuna olsun!� Salih SURUÇ |
|
|
|