Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazvesi, vadilkura

Vadi'l-Kura Gazvesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vadi'l-Kura Gazvesi

Rasûlullah -sallallahu aleyhi vesellem- Hayber’den sonra halkı yahudi olan Kura Vadisine hareket etti ve onları İslam’a davet etti Ancak yahudiler İslam’a girmedikleri gibi teslim olmaya da yanaşmadılar Savaş için çıktılar Mübareze için gelen ilk adamlarını Zübeyr bin Avvam katletti Bu şekilde onbir yahudi öldürüldü Gün bir mızrak boyu yükselmemişti ki Vadil Kura yahudileri büyük bir hezimete uğradılar Müslümanlar onlardan birçok ganimet elde ettiler Yahudiler kendilerine de Hayber halkına yapılan muamelenin yapılmasını talep ettiler Müslümanlar onların bu taleplerini kabul ettiler

Kaynak:http://wwwfecrgentr/kitaplar/peyglullah/192htm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com