Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilalin, getirmesi, safiyyeyi

Hz. Bilâlin Hz. Safiyyeyi Getirmesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Bilâlin Hz. Safiyyeyi Getirmesi

Hz Bilâl�in Hz Safiyye�yi getirmesi

Hz Bilâl, Hz Safiyye�yi yine esir düşen amcası kızı ile alıp getirirken onları Yahudi erkeklerinden iki kişinin cesedinin yanından geçirdi Amcası kızı bu manzarayı görür görmez feryad ve figana başladı Yüzünü parçalayıp, başına topraklar saçtı

Uzaktan durumu farkeden Resûl-i Ekrem Efendimiz, yanına gelen Hz Bilâl�e şöyle buyurdu:

�Ey Bilâl! Senden merhamet ve şefkat duygusu sökülüp atıldı mı ki, bu kadıncağızları ölülerinin yanından geçiriyorsun?�

Hz Bilâl mahcup mahcup huzurda boynunu büktü �Yâ Resûlüllah! Zâtınızın bundan rahatsız olacağını tahmin etmemiştim� diyerek özür diledi

Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm), Hz Safiyye�yi arka tarafına almalarını emrederek üzerine de omuz atkısı örttü Bunun üzerine Sahabîler, Peygamber Efendimizin (asm), onu kendisine başkomutanlık hakkı (Safiy) olarak aldığını anladılar

Peygamber Efendimizin harp sonrası bir prensibi de, mağlup ettiği veya teslime mecbur bıraktığı düşmanla uzlaşma yoluna gitmesi idi Hz Safiyye âilesi, Yahudiler arasında itibarlı ve şerefli bir âile idi Elbette, onun mevkiinin muhafazası İslâmiyet ve Müslümanlar için iyi neticeler ve faydalar doğurabilecekti Bir diğer husus da Resûl-i Ekremin bazı evliliklerinde siyasi durumu göz önünde bulundurması idi Bir kabilenin veya bir kavmin ileri gelenlerinden birinin kızını almakla, o kavmi, o kabileyi düşman ise İslâmiyet ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını en azından hafifletip yumuşatıyor, dost ise bu dostluğun daha da kuvvet bulmasını sağlıyordu Hz Cüveyriye ve Hz Ümme Habîbe ile evlenmelerinde bu hususlar gayet açık bir şekilde görülür

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com