![]() |
İlginç Ve Düşündürücü Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
black_R-O-S-E
|
![]() İlginç Ve Düşündürücü Sözler"Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir
![]() Carl Sagan "***** bir şeyi 50 milyon kişi de söylese, o hala ***** bir şeydir ![]() Anatole France "Bazı insanlar vardır, eğer bir şeyi zaten bilmiyorlarsa, onlara anlatamazsınız ![]() Louis Armstrong "Gözler sadece zihnin algılamaya hazır olduğu şeyleri görür ![]() Henry Bergson "*****ca sorular sorun ![]() ![]() Alvan R ![]() "Günümüzde, dünyadaki temel sorun, *****ların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise devamlı şüphe içinde olmalarıdır ![]() Bertrand Russell "İnsan kolay inanan bir canlıdır ![]() ![]() ![]() Bertrand Russell "İnsanlar dünyanın düz olduğuna inandıkları zamanlarda haksızdılar ![]() ![]() ![]() Isaac Asimov "Bilimde, bilim adamlarının sıkça 'Biliyor musunuz, bu iyi bir argüman; benim fikrim sanırım yanlış' dediğini duyarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Carl Sagan "Kesin bilgi ancak çok az bildiğimiz zaman mümkündür ![]() ![]() Goethe "Tüm gerçekler üç aşamadan geçer ![]() ![]() Arthur Schopenhauer "Eğer bir insan kesin bilgiden yola çıkarsa, şüphelere ulaşır ![]() ![]() Sir Francis Bacon "İnançlı bir insanın şüpheci bir insandan daha mutlu olması, sarhoş bir insanın ayık birinden daha mutlu olmasından farklı değildir ![]() George Bernard Shaw "Şüphe ve belirsizlik içinde, bilgiden yoksun olarak yaşayabilirim ![]() ![]() Richard Feynman "Toplum için tehlikeli olan, inançsızlık değil, inançtır ![]() George Bernard Shaw "Aşırı şüphe, aşırı kolay inanmadan daha iyidir ![]() Robert G ![]() Beynim, ruhuma bir ağaç yada bir ev duyumsadığını telkin ettiğinde, yerini, boyutlarını ve başka özelliklerini bildiğim bir ağacın yada bir evin gerçekten benim dışımda var olduğunu hiç duraksamadan söylerim ![]() ![]() ![]() (Euler'in Bir Alman Prensesine Mektupları, Mektup 97, 1761) "Bilim dünyası dışındakilerin, bilim hakkında en fazla canlarını sıkan şey, büyük ihtimalle doğaötesi iddiaların bilim adamları tarafından dogmatik bir şekilde reddidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alan Cromer "Bana öyle geliyor ki, uçan daire gözlemlerinin, dünyasal zekanın irrasyonel karakteristiklerinden kaynaklanıyor olması, dünya dışı zekanın rasyonel karakterlerinden kaynaklanıyor olmasından çok daha olasıdır ![]() Richard Feynman "Kötü bir argümanı cevaplamanın en iyi yolu, devam ettirmektir ![]() Sydney Smith "Pek çok insan, düşünmektense ölmeyi tercih eder ![]() ![]() Bertrand Russell "Pek çok kişi, kafalarındaki önyargıları başka bir şekilde düzenlerken düşündüklerini zannetmektedir ![]() William James "Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler ![]() ![]() Don Marquis "Zihin, kaldırabileceğinden daha fazla bilgiyle karşı karşıya kalırsa, anlamlı (ve genellikle onaylayıcı) fikirler arar ![]() ![]() Frank J ![]() "Yanlış bir argümanın ilacı, daha iyi bir argümandır ![]() ![]() Carl Sagan "Hayat, rastlantısal olarak değişen kopyalayıcıların, rastlantısal olmayan hayatta kalışlarının ürünüdür ![]() ![]() Richard Dawkins "Yaratılışçılık yanlıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Michael Ruse "Tanrılar kötülükleri yeryüzünden kaldırabilir mi veya kaldıracak mı veya istese de kaldırabilir mi; yoksa bunu yapamaz mı, yoksa yapmayacak mı, veya nihayette Tanrılar hem yapabilir ve hem de yapmak istiyorlar mı? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Epiküros "Epiküros' un sorduğu sorular hala cevaplanmamıştır: Tanrılık kötülüğü ortadan kaldırmayı istiyor mu, yoksa buna gücü mü yok? Gücü var da niyeti mi yok? O zaman kötü niyetli (bedhah) mıdır? Tanrı kötülüğü kaldırmak için hem güce sahiptir ve hem de istekli midir ![]() David Hume "Tanrı dünyamızdan kötülükleri ya atmak istiyor da atamıyor, ya atabilir ama atmak istemiyor, ya ne atabiliyor ve atmak istiyor ![]() Papaz Lactantius "Sonsuz bir varlık kendisini sınırlayacak mekanda ve zamanda bulunamaz ![]() ![]() Gorgias "Tüm dinler beni hasta ediyor ![]() ![]() ![]() Howard Stern "Daha dün iman esasları olarak kabul ettiğimiz bir çok şeyi bugün fabl diye anlatıyoruz ![]() Michel E ![]() "Beni kontrol edecek olan o kimdir? Neden Ben sınırsız özgürlükle davranıp, konuşup, yazıp, düşünemiyorum? Evren için ben neyim, ya da, evren, o benim için ne? Yanlışın ve doğrunun, düşüncenin ve adetlerin zincirlerini kim yarattı? Ve ben onları taşımak zorunda mıyım ?" Robert D ![]() "Din kemoterapi gibidir, bir sorunu çözebilir, ama arkasından bir milyon tane daha yaratabilir ![]() John Bledsoe "Günah sadece diğer insanların canını gereksiz yere yakmakta yatar ![]() ![]() Robert A ![]() "Tanrı olmadığını ispatlayabileceğimi iddia etmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bertrand Russell
![]() |
|