Savaşin En Kanli Günlerinden Biri(Dostluk) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Savaşin En Kanli Günlerinden Biri(Dostluk)SAVAŞIN EN KANLI GÜNLERİNDEN BİRİ(Dostluk) Savasın en kanlı günlerinden biri ![]() Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü İnsanin başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar Asker teğmene koştu ve: - “Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim? ![]() �? Delirdin mi ? der gibi baktı teğmen…- “Gitmeye değer mi? Arkadasın delik deşik olmuş… Büyük olasılıkla ölmüştür bile![]() Kendi hayatini da tehlikeye atma sakin![]() �?Asker ısrar etti ve teğmen; - “Peki Git o zaman ![]() ”İnanılması güç bir mucize ![]() Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı Onu sırtına aldı ve koşa koşa döndü![]() Birlikte siperin içine yuvarlandılar Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti![]() Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına döndü:- “Sana değmez, hayatini tehlikeye atmana değmez, demiştim Bu zaten ölmüş![]() “- “Değdi teğmenim �? dedi asker![]() ![]() - “Nasıl Değdi?�? dedi Teğmen ![]() “Bu adam ölmüş görmüyor musun?![]() “- “Gene de Değdi komutanım ![]() Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı![]() Onun son sözlerini duymak, dünyaya bedeldi benim için![]() �?Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırarak tekrarladı: - “ … Geleceğini biliyordum! ![]() demişti arkadaşı… Geleceğini biliyordum!![]() “ |
|
|
|