![]() |
Küçük Hafiz Kiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Hafiz KizIlkokulu bitirip kursa gelmisti ![]() ![]() "Fatma dedi, Ve ekledi: "Eger hafizlik yaptirmazsaniz kaydolmak istemiyorum ![]() Böyle tehdit edercesine konusmasi onu yasindan daha olgun gösteriyordu ![]() Tebessümle: "Korkmayin kücük hanim, siz isteyin, hafiz da yapariz, hoca da ![]() ![]() ![]() O kücük gözlerinin ici parildadi birden ![]() Annesi, "Hoca hanim kusuruna bakma hele sen, ille de hafiz olacagim derde, baska bir sey demez ![]() ![]() Peygamberimiz (sav), hafiz olanlara Cennette tac giydirelecekmis demis herhalde ![]() Siz daha iyi bilirsniz ya, köylü kafasi, biz de bu kadar duyduk anladik ![]() ![]() "Tabi teyze ne demek, keske herkes sizin gibi duyduklarindan etkilense de teslim olsa ![]() ![]() Kadincagiz elime yapisti öpecekken geri cektim, utandim ![]() ![]() ![]() "Hoca hanim bu eller, gözler hep günahli, asil sizinkiler öpülmeye layik ![]() "Estagfirullah teyze dedim, ahirette belli olur ![]() Bu konusmadan sonra kaydini yaptigimda Fatma'nin Erzurumlu oldugunu ögrendim ![]() ![]() Zaman ilerledikce Fatma'nin edepli tavirlari daha da cok etkiledi beni ![]() Azimliydi ![]() Geceleri uykusunun arasinda ayetleri sayiklar görüyordum cogu kez ![]() Böyle devam ederken, arada bir bana gelip soru soruyordu ![]() Bir gün, "Hocam, hafiz olmak icin Kur'ani-i bitirmek mi lazim? diye sordu ![]() Ben de, "Tabii ki, hepsini ezberleyeceksin ki hafiz adini alacaksin ![]() Bu cevabima cok üzülmüs gibiydi ![]() ![]() Tesekkür etti ve döndü arkasina gitti ![]() hatirlatiyordum ![]() Talebelerden biri, "Hocam dedi,Fatman'nin annesi ona abdestli olmayanin hafizlara dokunamayacagini söylemis, dogru mu? diye sordu ![]() Cok ilginc dogrusu ![]() "MasaAllah dedim, Osmanli zamaninda atalarimiz Kur'an-a ve Hafiz'a kiymet verdiklernden öyle yaparmis dedim ![]() Cok hoslarina gitmisti bu is ![]() gibi görüyorlardi ![]() "Görsünler dedim icimden, bu yasta buralara gelmisler ![]() ![]() Bu arada Fatma ara sira rahatsizlaniyor ve revirde yatiyordu ![]() ![]() "Ne oldu yoksa, anneni mi özledin? "Hayir dedi ![]() "Neden moralin bozuk? Cok fazlada hasta oluyorsun dedim ![]() Yanlis anlamayin, inanin ki annemi özleyip de gitmek istedigim yok ![]() ![]() ![]() Bir sey diyemedim ![]() ![]() Rabbi! Onu hayranlikla izliyordum ![]() Bir gün cok rahatsizlandi ![]() ![]() arkadasim olan doktor hanim, "Hoca hanim derhal bu talebeyi ailesinin yanina gönder dedi ![]() Saskinlikla: "Neden? diye sordum ![]() Bana, "Belki üzülecek, hatta inanmayacaksin, fakat bu talebe kanser ![]() Adeta basimdan asagi kaynar sular dökülmüstü ![]() ![]() Hastahaneden ayrilirken Fatma'ya hic bir sey diyemedim ![]() ![]() Kulagima egilerek "Hocam dedi," Azrail insanlarin canini alirken nasildir? Aglamamak icin kendimi zor tuttum, "Güzel bir sürettedir, mü'min kullara dedim ![]() Sevindi, sanki mirildandi: "Belki hafiz olamam, ama Elhamdulillah mü'minim dedi ![]() Simdi anlamistim, bana önceden sormus oldugu soruyu ![]() ![]() Birkac gün sonra esyalarini hazirlamaya basladik ![]() ![]() ![]() Ailesi geldi ![]() Fatma yanima gelerek, " Bana kizmadiniz degil mi? Eger söyleseydim belki kursa almazdiniz ![]() "Ne demek? Nasil kizarim sana? dedim ![]() ![]() ![]() Öyle sevindi ki, sarildi boynuma: "Gercekten ben simdi hafiz sayilirmiyim? Anne bak, duydun degil mi? " Ya Rabbi bu ne askti ![]() ![]() Böylece Fatma'yi gözyaslari ile Erzurum'a ugurladik ![]() ![]() iki hafta sonra ailesi agirlasti haberini verdi ![]() mektup almistim ![]() Bana hep hafizlik tacini merak ettigini ![]() ![]() Bir gün sabah namazindan sonra telefon caldi ![]() ![]() Aglamakli bir sesle, " Hoca hanim Fatma'yi ugurladik ![]() hatim okurmusunuz? deyince ben de dayanamadim aglamaya basladim ![]() Annesi beni teselli edercesine telefonu kapatmadan, " Size ölmeden önce sunu söylememi istedi dedi hickirarak: "Annecigim hocama söyle, Azrail söylediginden de güzelmis ![]() " Ey Rabbim; senin kelamin icin yanip tutusan, yoluna yapisip kelamina simsiki sarilan kulunu, sen son nefesinde yalniz birakir misin hic? Nasihatler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|