Eski Çoraplar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eski Çoraplar![]() ESKİ ÇORAPLAR Çok zengin bir adam varmış Bir gün rahatsızlanmış ve oğullarını etrafında toplamış Onlara söyle söylemiş: '' Çocuklarım eğer ölürsem şu eski çorapları bana giydirip beni öyle gömün Sizden tek isteğim budur![]() '' demiş Aradan birkaç ay geçmiş ve adam ölmüş Zengin adamı yıkamışlar, kefenlemişler Tam o sırada çocuklarının akıllarına babalarınıın vasiyeti gelmiş Bu çorapları babamıza giydireceğiz demişler İmam izin vermemiş![]() Müftüye gitmişler ![]() ![]() "Babamızın son arzusu! Bu eski çorapları giydirmemiz lazım " demişler![]() Müftü de olmayacağını söylemiş ![]() ![]() Çocuklar tekrar babalarının cesedinin başına gelmişler üzgün bir şekilde; çünkü hem babalarını kaybetmişlerdi hem de babalarının son isteğini de yerine getirememişlerdi Mecbur babalarını gömmek zorundaydılar İstediği yerine gelmediği için çok üzülüyorlardı![]() Tam o sırada emektarları çocukların yanlarına geldi ve babalarının ölmeden önce yazmış olduğu bir mektubu çocuklara uzattı Mektupta söyle diyordu: Ey evlatlarım! Sayılamayacak kadar çok malım vardı, çok zengindim ![]() ![]() ama gördüğünüz gibi yanımda şu size verdiğim eski çorapları bile götüremedim![]() ![]() İşte bundan ibret alın ve hayatı amaç edinip yaratılış gayenizi ve sizi yaratanı unutmayın ![]() ![]() |
|
|
|