![]() |
Bir Mor Menekşe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Mor MenekşeBir mor menekşe ![]() ![]() Kendini bildi bileli mor menekşeyi çok severdi ![]() ![]() ![]() menekşeler derdi ![]() ![]() ![]() Mor menekşeler ne tuhaf bitkilerdi ![]() ![]() ![]() - "Her bitki güneşi severken, onlar neden gölgeyi tercih ediyorlar?" diye düşündü, durdu Hande ![]() ![]() ![]() Küçük, ufacık aklı ile aslında menekşelerin diğer çiçeklerden farklı olduğunu keşfetmişti, işte belki de menekşeler bu yüzden bu kadar güzeldi ![]() olursun yargısına varmıştı ![]() ![]() İlk, kimsenin yanına oturmadığı, "Hacer'in yanına oturmak istiyorum öğretmenim ![]() ![]() Hacer bile şaşırmış, şaşkın şaşkın bakıyordu onun yüzüne ![]() dağınık, biraz anlama zorlukları olan problemli bir ailenin kızı idi ![]() Hande ise; mühendis Kamil Beyin biricik kızı ![]() ![]() ![]() istemedi önce Hacer'in yanına Hande'yi ![]() ![]() ![]() Hande, ısrar ediyordu Hacer'in yanına oturmak istiyordu ![]() bir tatsızlık çıkmasın diye öğretmem Hande'nin annesini çağırdı ![]() eve geldiklerinde Hande'ye sordu: - "Neden yavrum Hacer'in yanına oturmak istiyorsun?" Hande cevap verdi: "Geçen baharda menekşeler ekiyorduk hani anne, o gün sen bana menekşeler güneşi sevmez demiştin ![]() sever ![]() ![]() ![]() ![]() Belki de bu yüzden bu kadar güzeller ![]() ![]() ![]() istemiyor ![]() ![]() etmek istiyorum ![]() ![]() Hande'nin annesinin ağzı açık kalmıştı ![]() ![]() olgunluğuna hayran kalarak : - "Peki kızım, kimin yanında istersen oturabilirsin ![]() ![]() Pazartesi, Hande Hacer'in yanında oturmaya başladı ![]() hem Hacer ![]() ![]() ![]() ![]() Hande'den ![]() fakir bir kızın yanına oturmayı istemişti? Doktor Cemal bey'in kızı Esin idi en çok alınan ![]() ![]() ![]() sonu görüşüyorlar, Hande ve Esin birlikte oynuyorlardı her Pazar ![]() ![]() ![]() olur da kendi yerine Hacer'i seçerdi? Çok gururu kırılmıştı Esin'in ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün, Hande ve ailesi, Esinler'le dağ köylerinden birinde gerçekleştirilecek bir panayıra katılmak için sözleştiler ![]() ![]() Hande, gene Esin'in somurtacağını bildiği için gitmek istemiyordu ![]() İçin için de Hacer'e kızmaya başlamıştı, arkadaşları ile arasının bozulmasına sebeb olmuştu ![]() iki kerede anlıyordu, yoksa aptal mıydı? Sonra menekşeleri hatırladı ![]() ![]() diye yargılamamaları gerekiyordu ![]() keşfedecekti ![]() ![]() Tam umduğu gibi olmuştu ![]() ![]() Hande ile konuşmuyordu ![]() için annesinden izin aldı ![]() ![]() ve ayaz iyice artmıştı ![]() ![]() seviyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir evin önünde durdu ![]() ![]() Gözlerine inanamıyordu, bunlar mor menekşelerdi ![]() ![]() ![]() Ama kıştı ve menekşeler soğuğu hiç sevmezlerdi, eve doğru bir adım attı, kapıda beliren gölgeyi çok sonra fark etti ![]() ![]() Hande'ye gülümsüyordu ![]() ![]() ![]() mısın?" Şaşkınlıkla kapıya doğru ilerledi Hande ve içeri girdi ![]() ![]() sobası her yeri ısıtmıştı ![]() sadece Hande, "bu soğukta???" Hacer gülümsedi: "Onlar annem için, annem onları çok sever ![]() yatan kadını fark etti Hande ![]() - "Annen hasta mı?" dedi ![]() bakıyorum ![]() ![]() tüm işler bana baktığı için derslere çalışacak pek vaktim olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de dedi: "Bizim köyden şehre araç yok, bu yolu her gün yürüyorum o yüzden de çok yorgun okula geliyorum dersleri anlamakta güçlük çekiyorum ![]() Hande'nin gözleri dolmuştu ![]() ![]() ![]() Dışarıdan gelen ses ile kendine geldi ![]() ![]() olmalıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonra "Anne, bu Hacer!" diye tanıştırdı sıra arkadaşını ![]() ![]() ![]() Hacerler'e gidip Hacer'in yaptığı sıcak çorbadan içtiler birlikte ![]() Hande, annesine anlattı Hacer'in hayatını, ağlıyarak ![]() anne"dedi ![]() ![]() ![]() O hafta, annesi ve Hande, Hacerler'e gidip annesi ve Hacer'i kendi evlerine taşıdılar ![]() ![]() ![]() ![]() Ne dağınıktı, ne de aptal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seneler geçti ![]() ![]() ![]() artık ![]() ![]() ![]() Mor menekşeler Handey'e Hacer'i armağan etmişti ![]() ![]() ![]() Hande'yi, hem hayatı ![]() ![]() ![]() Seneler sonra ikisi de evlendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hande'den vicdanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi ![]() birlikte şifa dağıtıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeyleri sevmeyi de öğretiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Adı: HACER MENEKŞE ![]() ![]() ![]() Hayatta en çok sevdiği iki şeye birini daha ekledi Hande ![]() teyzesi Hacer'i çok seviyor ve annesine teyzesi için hegün teşekkür ediyor ![]() ![]() ![]() SEVGİNİZE KESİNLİKLE ÖNYARGI SOKMAYIN ![]() ![]() ![]() ![]() GÖRECEKSİNİZ Kİ ÖNYARGISIZ BİR ŞEKİLDE YAKLAŞIRSANIZ,YORUMLARINIZ DAİMA İSABETLİ OLACAKTIR ![]() ![]() ![]() HERŞEY, SEVİNCEYE KADAR FARKLIDIR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|