![]() |
Harun Reşid'in Allah Korkusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harun Reşid'in Allah KorkusuHARUN REŞİD'İN ALLAH KORKUSU Halife Harun Reşit karısı Zübeyde hanımla sohbet ediyorlardı ![]() — Sen tebeanâ karşı Hazreti Ömer gibi adil olmadıkça cennete gireceğini sanma! Zalim olursan cehennemliklerden olursun, dedi ![]() — Ben Allah'ın cennetlik kullarındanım ![]() ![]() Zübeyde hanım islâmî emirlere bağlı bir kadındı ![]() — Ey Harun! Aşare-i mübeşşereden başka cennetlik olduğu dünyada iken belli olan kim var? Sen nasıl böyle konuşuyor ve yemin ediyorsun? Bu sözden sonra aramızda ayrılık kesinleşmiştir, dedi ve Halife Harun Reşit'ten ayrıldı ![]() ![]() Harun Reşit müşkül durumda kalmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Ebu Yusuf: — Ey Emirel Mü'minin siz hiç sadece Allah korkusundan dolayı işlemeye azmettiğiniz bir hatadan vazgeçtiniz mi? diye sordu ![]() Harun Reşit kısa bir müddet düşündükten sonra başından geçen ibretli bir hâdiseyi şöyle anlattı: — Memleketimizde uzun süren bir kıtlık hüküm sürmekte idi ![]() ![]() ![]() ![]() Kadının bu teklifi bana çok büyük tesir icra etti ise de kadından uzaklaştım ve Allah korkusundan günlerce tevbe - istiğfar ettim ![]() ![]() ![]() ![]() İmam Ebu Yusuf: — Senin söylediklerin Zübeyde hanımla aranızda yapılan nikâhı bozmamıştır ![]() ![]() ![]() İmam-ı Ebû Yusuf'un bu fetvası kendisine bildirilen Zübeyde hanim Harun Reşit'le beraber yaşamaya razı oldu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|