![]() |
Nafakası Bitince Ömrü De Bitti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nafakası Bitince Ömrü De BittiNAFAKASI BİTİNCE ÖMRÜ DE BİTTİ Zamanın halifesi Harun Reşit, baş kadı Imam-ı Ebû Yusuf'la büyük velî Davud-u Taî Hazretlerini ziyarete gitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() — Benim dünya ehli kimselerle işim yok, diyerek kabul etmedi ![]() Halife ve Ebû Yusuf, Şeyhin annesinden" görüşmelerini temin etmesini rica ettiler ![]() — Anneye itaat Allah'ın emri olmasaydı; görüşmeyi kabul etmezdim ![]() ![]() ![]() ![]() Halife ve -baş kadı içeri girdiler ![]() — Eğer ateşte yanmayacak olsaydı ne zarif ve güzel bir el, dedi ve birçok nasihatta bulundu ![]() Ayrılacakları zaman halife, Davud-u Taî Hazretlerine bir kese altın vermek istedi ![]() — Harcamak için helâl mirasım olan evimi sattım ![]() ![]() Harun Reşit parayı vermeden oradan ayrıldılar ![]() Aradan hayli zaman geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Davud Hazretlerinin yakınlarından onun ne kadar parası olduğunu ve günlük ihtiyacı için ne kadar sarf ettiğini öğrendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|