![]() |
Behlül Dana'dan... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Behlül Dana'dan...Mezar Taşı Behlül Dânâ'ya biri sorar: - Oğlum öldü ![]() Behlül Dânâ şu cevabı verir: - Şunu yazdır: "Dün altında olan çimenler bugün üstünde yeşerdi ![]() ![]() Her Koyun Harun Reşit, kendisini sık sık ikaz eden Behlül Dânâ Hazretlerine: - Sen kendi işine bak, dermiş ![]() ![]() Bir gün sarayı pis bir koku kaplamış ![]() ![]() ![]() Halife, kendisini sıkıştırdığında: - Gördüğünüz gibi, her koyun kendi bacağından asılır efendim, demiş ![]() ![]() Taht Behlül Dânâ, bir gün Harun Reşid'in huzuruna gelmiş ![]() O sırada Halife tahtında olmadığı gibi odasında da yokmuş ![]() Fırsattan istifade eden Behlül Dânâ tahta geçip oturmuş ![]() ![]() Bir müddet sonra, Halife gelince bakmış ki, Behlül ağlıyor ![]() ![]() ![]() "Niçin ağlıyorsun, ne oldu?" Halife, muhatabından cevap alamayınca koruma görevlerine sormuş aynı soruyu: "Ne oldu buna?" Görevliler şöyle demişler: "Ey Mü'minlerin Emiri, bu sizin makamınızda oturuyordu ![]() ![]() "Hayır! Ben o yüzden ağlamıyorum, senin için ağlıyorum ![]() makama oturduğum için bu dayağı yedim ![]() acaba ne kadar dayak yiyeceksin?" |
![]() |
![]() |
|