Patates Sufle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Sufle![]() Malzemeler: 5-6 orta boy patates Beşemal Sos: ![]() 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı süt Tuz Karabiber Kaşarpeyniri Sos: ![]() Tereyağ veya sıvı yağ Kırmızı biber Hazırlanışı: Patatesler haşlanıp küp küp doğranıp tuz ve karabiber eklendikten sonra fırın kabına dökülür ![]() Unu tereyağında kavurun Un hafiften sararınca sütü ekleyin bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin Sonradan içerisine tuzunu ve karabiberini ilave edin Yaptığınız beşemal sosu patateslerin içine döktükten sonra üzerine kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında 15- 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin![]() Bir tavada tereyağını yada zeytinyağı kızdırdıktan sonra pul biber ekleyin ve ocaktan alın Fırından çıkan patateslerin üzerine sosu ilave edin![]() Afiyet olsun ![]() Seda ŞAHİN/İzmit |
|
|
|