![]() |
11. Gün İftar Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 11. Gün İftar Menüsü![]() Yayla Çorbası ![]() Malzeme: 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı bir su bardağı yoğurt 4 su bardağı et suyu nane, Yapılışı: Pirinci iki bardak suyla haşlayın ![]() ![]() ![]() Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin ![]() ![]() ![]() Etli Nohut ![]() Malzemeler: 1 koserve nohut yada 3 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr ![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük boy kuru soğan, 1 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, yeterince tuz, 6 su barağı sıcak su Hazırlanışı: Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın ![]() Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun ![]() Önce domatesi sonrada salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devamedin ![]() Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dk ![]() ![]() ![]() Pirinç Salatası ![]() Pilav İçin Malzemeler: 2 su bardağı prinç 1 çay bardağı sıvıyağ Göz kararı sıcak su Tuz Salata Malzemeleri: 1/2 demet dereotu 1 kutu konserve mısır 1 su bardağı bezelye 1 büyük havuç rendesi 1 adet kırmızı biber 4-5 salatalık turşusu ( isteğe bağlı) 1 limon suyu Tuz Yapılışı: Salatamızı yapmadan önce tıpkı pilav yapar gibi 3-4 saat önceden sıcak suya koyduğumuz prinçler süzülerek sıvıyağla güzelce kavrularak göz kararı suyu vetuzu ilave edildikten sonra ocağın altı kısık ayara getirilerek pilavımız pişiriliyor ![]() Pilavımız pişerken bizde salata malzemelerimizi yıkayıp biber , salatalık turşusun ve dereotumuzu incecik kesip, havucumuzu rendeleyip , bezelye ve mısırlrımızı yıkayıp süzdükten sonra pişmiş ve soğumuş olan pilavımızı alıp malzemeyle beraber karıştırıyoruz ![]() Üzerine tuz ve limonumuzu ilave edip harmanladıktan sonra bir borcama veya benim gibi bir kek kalıbına boşaltıp servis tabağığına ters çevirip servise sunuyor ve afiyetle yiyoruz ![]() ![]() Turşu ![]() Hanım Göbeği Tatlısı ![]() Malzemeler: 3 su bardağı su 100 gr ![]() 2,5 su bardağı un 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz Şerbeti için: 4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 2 su bardağı kızartma yağı Yapılışı: 1-Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın ![]() 2- Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() 3- Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ![]() ![]() ![]() 4- Hamurunuz kendini toplayınca, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi hafifçe ıslatarak top gibi yapın ![]() ![]() 5- Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın ![]() ![]() ![]() Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz ![]() Şerbet malzemeleri ve yapılışı: Şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın ![]() Ilık ılık servis yapın ![]() Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|