![]() |
Aşurenin Tarifi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenin Tarifi..![]() yarım kg ![]() 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 çay bardağı pirinç 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış 50 gr ![]() 100 gr ![]() dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz) 1 kg ![]() hazırlanması: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz ![]() AFİYET OLSUn |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşurenin Tarifi.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşurenin Tarifi..![]() MALZEMELER; * Sevgi * 1,5 su bardağı aşurelik buğday * yarım su bardağı nohut * yarım su bardağı kurufasulye * yarım su bardağı kuru üzüm * 10-15 adet kuru kayısı * 1 su bardağı yer fıstığı * 7-8 adet kuru incir (isteğe bağlı) * 1 adet elma * 2 su bardağı şeker * tuz * 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz fındıkve çam fıstığı içi * tarçın YAPILIŞI; 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|