Telmakşi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Telmakşi TarifiTelmakşi TELMAKŞİ Malzemeler: - 1 kg kabak,- 400 gr kıyma,- 2 adet sivri biber, - 1 orta boy domates, - 1 orta boy soğan, - 2 yemek kaşığı salça, - Yarım demet maydanoz, - Karabiber, kırmrzıbiber, tuz, - Sarmısak, - Yoğurt, - Sıvıyağ ![]() Yapılışı: Kabaklar yıkandıkdan sonra kazınarak ortadan ikiye bölünüp, dolma gibi oyulur Sırası ile soğan, kıyma, sivribiber, domates kavrulur Maydanoz ve baharatlar eklenir Oyulmuş kabaklar yağda kızartılır ve içlerine kavrulan kıyma doldurularak tencereye dizilir Salçalı su (fazla olmamak kaydıyla) eklenir Hafif ateşte 15 dakika pişirilir Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır![]() Afiyet olsun ______________________________ ___ |
|
|
|