Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, resimli, tarifleri, yemek

Karışık Resimli Yemek Tarifleri

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Resimli Yemek Tarifleri



Karışık Resimli Yemek Tarifleri 1- Tavuklu Bamya Çorbası





Malzemeler:


1 tavuk butu

100 gr bamya kurusu

15 çay bardağı şehriye

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

tuz

2 litre soğuk su

yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)

Yapılışı:


Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın İpinden çıkarın

2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin Suyunu başka bir yere süzün

Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin

Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)

Bu sosu tavuk suyuna ilave edin Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın


*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz


Afiyet olsun

2- Fırında Omletli Ekmek





Çok basit Özellikle evde bayat ekmek olduğunda benim yapmayı tercih ettiğim bir şey


Bu pratik tarifi inşallah sizlerde beğenirsiniz


Malzemeler:


1 adet bayat ekmek

250 gr peynir

3 adet yumurta

4-5 adet yeşil sivri biber

kırmızı pulbiber(isteğe bağlı)

tuz (peynir tuzsuz ise )

Ekmekleri yağlamak için rama

Yapılışı:


Ekmekleri dilimleyin

Üzerlerine yağ sürün

Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin

Peyniri bir kabın içinde ezin

Yumurtaları çırpıp içine ilave edin

Biberleri yemeklik doğrayın Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin

Karışıma tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün

İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın

Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun



Malzemeler:

6 kişilik


Hamuru için:


3 su bardağı un

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve fincanı su

İçine:


200 gr kıyma

1 adet kuru soğan

tuz, karabiber

Üzerine:


2 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı salça

kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)

8 su bardağı su (haşlamak için)

5 diş sarımsak

yarım kilo yoğurt

Yapılışı:


Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım)

soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım

Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim

daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 15-2 cm kareler keselimkıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım

katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz Uzun süre dayanır) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın

Suyu tencereye alıp kaynatın

Kaynayan suyun içine mantıları salın Ara ara yapışmaması için karıştırın Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin

Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın Tencerenin altını kapatın Güzelce karıştırın

Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın

Afiyet olsun

4- Zeytinli Ekmek





Malzemeler: ( 4 kişilik )


25gr yaş maya

1 çay kaşığı şeker

1 su bardağı sıcak su (kaynar değil)

15 su bardağı un

15 su bardağı kepek unu

3 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin


Üzerine;

Susam (çörek otu, ayçiçek çekirdeği içi)


Yapılışı:


Mayayı şekerli sıcak suda eritin

Diğer tarafta beyaz unu, kepek ununu ve tuzu bir kaba aktarın

Tereyağını ekleyin Ekmek kırıntısı gibi bir görünüm alana dek kısa bir süre karıştırın

Şekerli suda erittiğiniz mayayı, unlu karışıma ekleyin Biraz yoğurun Siyah zeytini ilave edin Zeytinler hamura eşit bir şekilde dağılana kadar tekrar yoğurun

Hamuru ılık bir ortamda iki katı kabarana kadar bekletin Hamurun tümüne yuvarlak bir form verin Hafifçe yağlanmış tepsiye aktarın Üzerine susam, çörek otu ve ayçiçek çekirdeği içi serpin

180°C derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin Servis yapın

Afiyet Olsun



Tum annelerinin yemeklerini ozlemis olanlarin aaa zamanda annelerinin yemeklerine kavusmasi dilegi ile


MALZEME:


6 adet tavuk incik

2 su bardağı pirinç

6 su bardağı soğuk su

1 çorba kaşığı margarin

tuz ve karabiber


YAPILIŞI:

1 tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin 1 tatli kaşığı tuz ilave edin Düdüklüde 30 dakika kaynatın

2 pirinci yıkayın

3 tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin

4 haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin

5 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün

6 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin

7 Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin Sıcak olarak servis yapın



Afiyet olsun

6- Güveç'te Kuru Fasulye hmmmm





Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum


Malzemeler;


Yarım kilo kuru fasulye


250 gr kemikli et


1,5 yemek kaşığı salça


4-5 adet kuru biber


1 büyük baş soğan


1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber


2 litre sıcak su


4 kaşık sıyı yağ


Yapılışı;


1 Kuru fasulyeyi sıcak suyuyla 4-5 saat ıslı bekletin

2 Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın

3 Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın

4 Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edinKuru biberleri yıkayıp onları da içine atın Ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın Bu da yaklaşık 45dak İle 1 saat arası değişebilir Tabii ki bu arada sürekli suyunu kontrol edin Çünkü suyun durumu fasulyenin cinsine göre değişir Eğer azaldı ise fasulyelerin üzerine geçecek şekilde kaynar su ilave edin

5 Fasulyeleriniz yumuşadı ise; ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun

6 Salçasını soğana ilave edin

7 Kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin 2-3 sefer karıştırın

8 Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edin 15 dk daha kaynatın


Sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun

7- Sütlü Çorba





Özellikle oruç açarken mideyi acaip rahatlatıyor, hafif ve lezzetli bir çorba

İsteyen üzerine nane de ekleyebilir, güzel oluyor


MALZEME: (6-8 kişilik)


1 litre süt

1 su bardağı şehriye

2 bardak soğuk su

2 çorba kaşığı tereyağı( margarin yada 3 çorba kaşığı sıvıyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

tuz

YAPILIŞI:

1 Önce sütü ve suyu tencereye koyun ve ocakta kaynamaya bırakın

2 kaynayınca şehriyeleri icine salın

3 kısık ateşte çok az, 10 dakika kadar kaynatın

4 Yanda bir tavada yağda kırmızıbiberi yakın

5 Tavadaki yanmış yağı tencereye aktarın


Afiyet olsun

8- Köy Çorbası





MALZEME:


yarım su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı erişte

1 orta boy sogan

2 bardak soğuk su

7 su bardağı sıcak su

4 çorba kaşığı yağ

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

tuz

YAPILIŞI:


Önce mercimekleri yıkayalım

Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün

Soğanları küçük küçük doğrayın

Tencereye sıcak suyu koyun

Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın

Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun Tavaya salçayı , kırmızıbiberi ve birazcık tuz ilave edin

Tavadaki harcı tencereye aktrın

kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın

10 dakika kadar dinlendikten sonra çorbamız servise hazır

Afiyet olsun

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.