Gratine Patates Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gratine Patates TarifiGratine Patates MALZEMELER Her Biri Yaklaşık 200 gr 4 Adet Patates 6 Çorba Kaşığı Krema 1 Yumurta Sarısı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI İyice yıkayıp kuruladığınız patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 45 dak bırakın Pişip pişmediğini sivri bir bıçakla kontrol edebilirsiniz Henüz sertse 5-10 dak daha kalsınlar fırında![]() Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin![]() Onu, 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 4 çorba kaşığı kremayla birlikte çırpın Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin Kıyılmış cevizi de ilave ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun![]() Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin 10 dak sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz ______________________________ ___ |
|
|
|