![]() |
Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Yağlı Barbunya Tarifizeytin yağlı barbunya MALZEMELER 2 Su bardağı barbunya 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet havuç 2 Adet orta boy kuru soğan 2-3 Diş sarmısak 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Adet yeşilbiber ½ demet maydanoz 1 Adet kesme şeker Tuz HAZIRLANIŞI Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın ![]() İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun ![]() Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın ![]() Altı su bardağı su koyup kaynamaya bırakın ![]() Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilve edin ![]() Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Kesme şekeri ve tuzu ilave edin ![]() Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın ![]() Soğuduktan sonra servis tabağına alın ![]() Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() NOT:Bütün malzemeleri çiğken düdüklü tencerede pişirebilirsiniz ![]() ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
|