![]() |
@@Evlilik@@ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() @@Evlilik@@Evlilik, inanmadigim halde içerisinde 17 seneyi bitirdigim bir kurum benim için ![]() ![]() zamanda da ![]() ![]() ![]() inanmamaktan geçiyor ![]() Evliligi toplumun dayattigi sekilde yasamamaktan ![]() ![]() ![]() Erkegin muhakkak kadindan yasça büyük olmasi, egitim seviyesinin erkegin lehine yada en azindan esit olmasi bunlarin sadece ikisi ![]() ![]() ![]() Olmaz, yürümez diyor toplum ![]() ![]() ![]() dediginde oturmali kadin ![]() ![]() ![]() -Efendim kadin erkekten önce çöktügü için (hani dogum felan) küçük olmaliymis yasi ![]() ![]() ![]() Egitimde de böyle ![]() ![]() layiki ![]() ![]() ![]() ![]() ESiM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne 'hot' dememe gerek kaldi 17 senede, ne de benden önce çöktü ![]() ![]() ![]() Yillar içinde ben yaslandikça o gençlesti, -'Ooo Can bey kapmisiniz çitiri' esprilerine muhattap dahi oldum ![]() ESiM 3 ÜNiVERSiTE BiTiRDi; ben bi taneyi 9 senede bitirdim ![]() ![]() Ne o bana bilmislik tasladi, ne ben ona ezik baktim ![]() ![]() ![]() tekse de, onu olusturan notalar farklidir der Halil Cibran ![]() ![]() ![]() Bunu unutmadik biz ![]() Ben konusurken o dinledi,ben dinlerken o konustu 17 sene ![]() O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o 'haklisin bitanem ![]() ![]() ![]() Öfke bitip firtina duruldugunda 'ama bi de böyle düsün' de dedik fikrimizi savunurken ![]() Farkli insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç için savasan neferlerdik bu hayatta ![]() ![]() ![]() Asla bilmedik ne kadar para kazandigimizi, ortak cüzdanimizdan gerektigi kadar aldik ![]() ![]() Ne kadar çalarsa çalsin masanin üstünde telefon , kim bu saatte arayan karsi cins diye sorgulamadik da ama ![]() ![]() ![]() Sevginin en büyük dostuydu bizim için 'güven' ![]() ![]() ![]() saklanmis bir 'saygi' vardi daima ![]() ![]() ![]() Ne kavgalar, ne badireler atlattik 17 senede ![]() ![]() ![]() Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yasayacaktik ![]() ![]() ![]() Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamin disinda yattim bi gece, misafir odasinda ![]() ![]() ![]() Gece yarisi kapi açildi esim; -'Ne yapiyosun burda?' diye sordu kapinin esiginden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'kay yana' dedi daracik yatakta ![]() senin yanin, sen gelmezsen ben gelirim' dedi ![]() ![]() ![]() Anladim ki o gece, en uzun kavgamiz yat saatine kadar sürecek ![]() ![]() ![]() V e bence dogrusu da bu ![]() ![]() ![]() Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamiz haric ![]() ![]() Kirsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadik birbirimize ![]() ![]() ![]() Toplum kurallariyla oynasaydik bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktik o listede ![]() ![]() ![]() Ama oyunun kurallarini biz koyduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik; hesapsiz içine dalinmasi gereken bir oyun bence ![]() ![]() ![]() Topluma kulaklarini tikayarak hemde ![]() ![]() ![]() sözlerimizle ![]() ![]() ![]() Sadece gönlünüzden geçtigince ![]() ![]() ![]() Dedigi gibi Ataol Behramoglu'nun; ' ![]() ![]() ![]() Yasadin mi büyük yasayacaksin, irmaklara, göge, bütün evrene karisircasina ![]() ![]() hayat, sunulmus bir armagandir insana ![]() ![]() ![]() CAN DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|