![]() |
Kaç Kırlangıç Kovaladınız Bugüne Kadar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaç Kırlangıç Kovaladınız Bugüne KadarKırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş ![]() konmuş, bütün cesaretini toplamış, röfleli tüylerini kabartmış, güzel durduğuna ikna olduktan sonra, küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam cama bakmış ![]() ![]() Meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç! Heyacanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiin bir nefes almış şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış ![]() Hey adam!Ben seni seviyorum ![]() ![]() zamandır seni izliyorum ![]() ![]() pencereyi aç ve beni içeri al ![]() ![]() Adam birden parlamış: Yok daha neler? Durduk yerde sen de nerden çıktın şimdi? Olmaz, alamam,demiş ![]() Sen bir kuşsun! Hiç kuş, insana aşık olur mu? Kırlangıç mahçup olmuş ![]() ![]() bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş,gülümseyerek bir kez daha şansını denemiş: Adam, adam!Hadi aç artık şu pencereni ![]() içeri! Ben sana dost olurum ![]() Adam kararlı, adam ısrarlı: Yok ,yok ben seni içeri alamam demiş ![]() ![]() git başımdan ![]() gelmiş: Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda ![]() al beni içeri ![]() ![]() ben ancak sıcakta yaşarım ![]() ![]() Birlikte yemek yeriz, bak hem de sen de yalnızsın' yanlızlığını paylaşırım, demiş ![]() BAZILARI GERÇEKLERİ DUYMAYI SEVMEZMİŞ! Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş ![]() memnunum,demiş ![]() ![]() ![]() Kırlangıç , son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca,başını önüne eğmiş, çekip gitmiş ![]() ![]() kendine itiraf etmiş:Hay benim akılsız başım; demiş ![]() aptallık ettim! Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatını teptim ![]() kös kös oturacağıma , keyifli vakit geçirirdik birlikte ![]() Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş ![]() kendini rahatlatmayı ihmal etmemiş: Sıcaklar başlayınca, kırlangıcım nasıl olsa yine gelir ![]() ![]() Ve çok uzunca bir süre, sıcakların gelmesini beklemiş ![]() ![]() Yaz gelmiş, başka kırlangıçlar gelmiş ![]() Ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onunki hiç görünmemiş ![]() Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna ![]() Kırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış ![]() ![]() ![]() Bilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki: "KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ 6 AYDIR ![]() ![]() ![]() ![]() HAYATTA BAZI FIRSATLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ ELİNİZE GEÇER VE DEĞERLENDİRMEZSENİZ UÇUP GİDER! HAYATTA BAZI İNSANLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ KARŞINIZA ÇIKAR;DEĞERİNİ BİLMEZSENİZ KAÇIP GİDERLER! VE ASLA GERİ DÖNMEZLER! Dikkatli olun ![]() ![]() ![]() ![]() Farkında olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve bir düşünün bakalım; Acaba siz bugüne kadar pencerenizden kaç kırlangıç kovaladınız? |
![]() |
![]() |
|