Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
android, ios, karşı, karşıya

İos 4 Ve Android 2.2 Karşı Karşıya!

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İos 4 Ve Android 2.2 Karşı Karşıya!

iOS 4 ve Android 22 karşı karşıya!

Phone 4 ile Android 22'li ceplerin savaşı tam gaz sürüyor Peki ama hangisi, hangi konuda daha iyi?

Akıllı telefonlar piyasaya çıktı çıkalı donanımdan çok konuşulan şeyler mobil işletim sistemleri oldu Tüketicinin artık mobil işletim sistemini oldukça göz önünde bulundurması, firmaları da bu kulvarda bir yarışa sürükledi İşte karşınızdan iyisiyle kötüsüyle iOS 4 ve Android 22 Apple'ın iOS 4'le bu piyasada uzun zamandır olduğunu ve oldukça tecrübeli olduğunu hatırlatalım iOS'ta bu tecrübeyi en çok kullanılabilirlikte görüyoruz Telefona yabancı biri bile bir iki kurcalamada hemen fotoğraf çekebiliyor ya da oyunları oynayabiliyor
Apple'ın gün geçtikçe geliştirdiği işletim sistemi iOS'un 4 sürümünde önemli yenilikler mevcut Tam olarak gelmese de, yavaşça iOS'ta kendine yer eden "multi-task" özelliği, artık uygulamaları istediğiniz gibi dosyalama özelliği ve iBook, işletim sistemini birkaç adım daha ileri götüren özellikleri

Yeni özellikler, Flash ve Android 22!

Multi-task özelliği kısıtlı ve yalnızca ayarlanmış üçüncü parti uygulamalar için geçerli olsa da, Apple severler için şimdilik yetebilen bir özellik iOS 4'le gelen dosyalama özelliği sayesinde ise uygulamalarınızı kategorilere ayırabiliyor ve bir uygulamayı aramak için sayfalarca dolaşmıyorsunuz iBook özelliği ise ayrıca satın alınacak bir e-kitap okuyucu ihtiyacını giderir nitelikte
iOS 4'te Flash olmaması bazı kişiler için halen bir sorunken, pil ömrünü düşünen bazı kişiler için oldukça iyi bir durum Ayrıca internetin yavaş yavaş HTML 5'e doğru kayacağı yönündeki düşünceler de Flash'ın ve türevlerinin ömrünün uzun olmayacağını söylüyor Ancak Android 22 Froyo, halen mobil cihazlarda Flash destekleyen bir mobil işletim sistemi
Android 22, Flash desteğinde kaybettiği pil ömrünü, taban kodunda yaptığı bazı değişikliklerle işletim sistemine hız getirerek kazanmaya çalışıyor Android 22 Froyo eski sürümüne göre 5 kat daha hızlı uygulama çalıştırırken, internetteki dolaşma hızını 3 kat arttırıyor Bu da işlemciye uygulanan gücün zamanını düşürüyor ve pil ömründen tasarrufu sağlıyor Hatırlarsanız Android telefonlar ilk çıktığı zaman pil ömrü konusunda oldukça sıkıntı çekmişti

Android 22 hızlı geliyor!

Android 22'nin bir başka avantajı ise birçok telefon üreticisiyle ve dağıtımcısıyla çalışıyor olması Daha çok çeşitli akıllı telefonun içine giren Android 22, HTC gibi anlaşma yaptığı telefon üreticilerinin de başarısıyla beraber hızla ilerliyor
Froyo'ya yeni gelen özelliklerden biri olan, telefonu bir Wi-Fi noktası haline getirip dosya paylaşımına açabilmek ise henüz akıllı telefonlarda pek popüler bir özellik değil Ancak iOS 22 kullanan iPad kullanıcıları arasında oldukça popüler olan bu özellik şimdi yine iPad kullanıcılarının işine yarayacak gibi görünüyor
iOS 4 mü yoksa Android 22 mi, dediğimizde karar vermesi gerçekten oldukça güç İkisinin de çok iyi performans sergilediğini ve kendilerine göre oldukça artıları olduğunu düşünürsek, burada bir yarış varsa, onu kazanan yine tüketici olacak gibi görünüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com