![]() |
Ne Günlere Kaldık!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Ne Günlere Kaldık!!!Muhterem Cemal beye: “Kısa Açık Mektuplar” başlıklı yazımda “Saçlarını deve hörgücü gibi yapan’’ kadınlar hadisini zikr etmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadîs ilmi okumuş bir hocaya, bir müftüye, herhangi gerçek bir din alimine sormuş olsaydınız, yukarıdaki satırları yazmayacaktınız ![]() Saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar hadîsi konusunda size bir kaynak gösteriyorum; Sahih-i Buharî’den sonra en muteber ikinci hadîs külliyatı olan Sahih-i Müslim’in Cennet 53 bölümünde şöyle bir hadîs rivayet edilmektedir: “Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnternetten BAŞLARI DEVE HÖRGÜCÜ KADINLAR HADÎS kelimeleri ile ararsanız bu konuda geniş açıklamalar ve aydınlatmalar bulacaksınız ![]() Bendenizi Peygamber Efendimize iftira atmakla suçluyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelelim saçları deve hörgücü gibi olan sözde tesettürlü kadın ve kızlara ![]() ![]() Önce geçen gün İstanbul’un tarihî bir semtinde gördüğüm genç bir tesettürlü hanımdan bahs edeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başını örttü diye bu hanım kıza tesettürlü mü diyeceğiz? Yukarıda mealini verdiğim hadîs-i şerifte “Giyinmiş çıplak kadınlar…” ibaresi yer alıyor ![]() ![]() ![]() Saçları deve hörgücü gibi olan kadınlar hadîsi, Resulüllah Efendimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) bir mucizesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçek tesettürün ne olduğu Diyanet tarafından Müslüman halka en uygun ve tesirli bir şekilde anlatılmalıdır ![]() ![]() ![]() Sonra ülkemizdeki bütün gerçek (icazetli) din alimleri, müftüler, hocalar, tarikat şeyhleri de (kendilerine hürmetlerimi arz ederim) halkımızı tesettür konusunda uyarmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bendeniz, din alimi olmadığım için bu gibi hizmetler öncelikle bana düşmez ![]() ![]() Şu husus da çok iyi bilinmelidir ki, tesettür sadece bir füruat meselesi değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Mantık, Ahlâk, Karakter Elden gidince ![]() ![]() ![]() YAKIN tarihimizde şu bilgi dalları ve değerler genç nesillere okutulmadı, öğretilmedi ve bu yüzden büyük bir boşluk meydana geldi ![]() Bunların birincisi: Mantıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncüsü: Yeni nesillere estetik, güzellik, sanat eğitimi, kültürü de verilmedi ![]() ![]() İnsaf denilen değer her gün erozyona uğruyor ![]() Medyada her gün, tüyler ürpertici merhametsizlik haberleri okuyoruz ![]() ![]() Müslümanların bir kısmı da bozuldu ![]() Şu cemaat fanatiği sapığa bakınız: Peygambere hakaret ediliyor, kılı kıpırdamıyor, bağlı olduğu din baronu tenkit ediliyor, kıyamet kopartıyor ![]() Kur’an-ı Kerim “Hiç şüphe yok ki, bütün mü’minler kardeştir” buyuruyor ![]() ![]() Bir Müslüman, başka bir Müslümana, geçerli bir gerekçe olmadan düşmanlık edebilir mi? Kin tutabilir mi? İntikam alabilir mi? Din büyükleri, gerçek tarikat şeyhleri, kamil mürşidler elbette hürmete layık kimselerdir ![]() ![]() Bir tarikatlı Müslüman, şayet din ve iman kardeşlerine düşmanlık ediyorsa biliniz ki, o adam gerçekten tarikatlı değildir, sahtekardır ![]() Bir Risale-i Nur talebesi “öteki” Nurcuların aleyhinde bulunup, onlara husumet besleyebilir mi? Asla besleyemez ![]() Bir Müslüman riba/faiz alıp verebilir mi? Asla! Bir Müslüman küfre rıza gösterebilir mi? Asla! Bazen yumuşak üslupla bir tenkit yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() “Sizin tenkidiniz yanlıştır, haksızdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bazılarımız sanki “Mü’minler kendi aralarında şefkatli ve merhametli, harbî kâfirlere karşı şiddetlidir’’ Kur’anî ilkesini tersine çevirip “Kendi aramızda huysuz, hırçın, sert; kafirlere karşı yumuşak ve merhametli” haline getirmişlerdir ![]() Gerçekten büyük bir kaos içindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Ne günlere kaldık! Mehmet Şevket Eygi
|