Halil İbrahim Bereketi |
|
|
#1 |
|
[KAPLAN]
|
Halil İbrahim BereketiHALİL İBRAHİM BEREKETİ ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük din ve bilim adamlarından Ulu Arif Çelebi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anlatıyor : Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış ![]() ![]() ![]() Büyüğü Halil ![]() ![]() ![]() Küçüğü ise İbrâhim ![]() ![]() Halil, evli çocuklu İbrahim ise bekârmış ![]() ![]() Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin ![]() ![]() Ne mahsul çıkarsa, iki pay ederlermiş ![]() Bununla geçinip giderlermiş ![]() ![]() Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı İkiye ayırmışlar ![]() ![]() ![]() İş kalmış taşımaya ![]() ![]() ![]() Halil, bir teklif yapmış : İbrahim kardeşim ; Ben gidip çuvalları getireyim Sen buğdayı bekle Peki abi demiş İbrahim ![]() ![]() Ve Halil gitmiş çuval getirmeye ![]() ![]() ![]() O gidince, düşünmüş İbrahim: Abim evli, çocuklu Daha çok buğday lazım onun evine Böyle demiş ve, Kendi payından bir miktar atmış onunkine ![]() ![]() Az sonra Halil çıkagelmiş Haydi İbrahim ![]() ![]() ! Demiş, önce sen doldur da taşı ambara Peki abi ![]() ![]() ! İbrahim, kendi yığınından bir çuval doldurup düşer yola ![]() O gidince, Halil'i düşünür bu defa: Der ki: Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var Ama kardeşim bekâr O daha çalışıp, para biriktirecek Ev kurup evlenecek Böyle düşünerek, Kendi payından atar onunkine birkaç kürek ![]() ![]() ![]() ![]() Velhasıl , biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar onunkine Bu, böyle sürüp gider ![]() ![]() ![]() ![]() Ama birbirlerinden habersizdirler Nihayet akşam olur Karanlık basar Görürler ki, bitmiyor buğdaylar Hatta azalmıyor bile ![]() ![]() ![]() Hak teala bu hali çok beğenir Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki ![]() ![]() Günlerce taşır iki kardeş , bitiremezler şaşarlar bu işe![]() ![]() Aksine çoğalır buğdayları Dolar taşar ambarları Bugün "Bereket" denilince, bu kardeşler akla gelir Bu bereketin adı : Halil İbrahim bereketidir ![]() ![]() ALLAH HEPİNİZE HALİL İBRAHİM BEREKETİ VERSİN |
|
Cevap : Halil İbrahim Bereketi |
|
|
#2 |
|
gülgüzeli
|
Cevap : Halil İbrahim Bereketişuan ki zamanda da acaba ne yapsam etsem de, ben daha fazla alsam diye düşünen kardeşler var malesef Bu güzel paylaşım için teşekkürler sevgili [KAPLAN] emeğine sağlık
|