![]() |
Renkli Beslenin! |
![]() |
![]() |
#1 |
_SiYaH_
|
![]() Renkli Beslenin!İyi beslenmek ve aktif bir yaşam sürmek kronik hastalıkları ve kanser riskini elimine etmek için en geçerli anahtardır ![]() Tüm dünyadaki ölüm sebeplerine bakıldığında hastalıklar arasında kanser, ikinci sırada yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ● Sigara kullanımı, ● Sağlıksız diyet, ● Hareketsiz yaşam, ● Alkol tüketimi, ● Hepatit B kontrolü ve aşısı, ● Çevre sağlığı ve hava temizliği, ● Ultraviyole ışınlar ![]() Her ülkenin şartlarını bu kriterlere göre değerlendirmesi ve kendi vatandaşlarına göre önlem alması gerekliliğinin altı çiziliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dengeli beslenmeye ilgi artmalı Meme kanserinden ölümlerin yüzde 19’u, kolon kanserinden ölümün ise yüzde 26’sı fazla kilo ve hareket azlığına bağlanıyor ![]() ![]() Ayrıca her yıl 60 bin ölüm ise cilt kanseri sonucu gerçekleşiyor ![]() Korunmak için bunları mutlaka uygulayın ● Dengeli beslenmeyi sağlayın ![]() ![]() ● A vitamini, E vitamini, C vitamini ve posa yönünden zengin olan yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketin ![]() ● Dumanlanmış, tuzlanmış, nitrit ve nitrat eklenmiş ve yağlı besinleri az tüketin (füme etler, sucuk, salam vb yiyecekler) ![]() ● Kurubaklagiller, lahana, karnabahar, ıspanak, pırasa, soğan, sarmısak, turunçgiller ve diğer taze meyveleri sık tüketin ![]() ● Kepekli ekmek, çavdar ekmeği ve bulgur; selenyum, E vitamini ve posa yönünden zengindir ![]() ●Yağ, kanser riskini artırır ![]() ![]() ● Balıklar; bakır, demir, selenyum, iyot ve çinko yönünden zengindirler ![]() ![]() ● Karnabahar, pırasa, lahana, sarmısak, soğan, brokoli, yeşil soğan, kereviz; kükürtlü maddeler içerirler ![]() ![]() ● Besinleri mümkün olduğunca uygun sıcaklıkta pişirin ![]() ![]() Kanser savaşçıları ● Brüksellahanası, brokoli, kabak: Kansere karşı savaşan ve vücudu hücrelere zarar veren serbest radikallerden koruyan antioksidanlar olan 'sulforaphane’ ve 'indole-3- carbinol’ maddelerini yüksek miktarlarda bulundurur ![]() ![]() ![]() ● Yeşil çay: Kateşin adı verilen antioksidan madde, kansertümörlerinin boyutunu ve sayısını azaltabilir ![]() ![]() bir araştırma yürütmektedir ![]() ![]() ● Keten tohumu: Araştırmacılara göre, iyi bir omega- 3 yağ asidi kaynağı olan bu tohumlar, kolesterol oranını düşürmekte ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabilmektedir ![]() ![]() ● Domates: Hem prostat kanserine hem de kalp hastalıklarına karşı koruduğu düşünülen likopen içermektedir ![]() çiğden daha iyidir, çünkü bu pişme süreci, hücrelerin içindeki likopen maddesinin dışarı çıkmasını sağlamaktadır ![]() ![]() ● Soya: Soya fasulyesi ve soya içeren diğer yiyecekler 'isoflavonlar’ adı verilen bir madde içermektedir ![]() kolesterolü düşürdüğü gibi kolon, makat gibi sindirimle ilgili bölgelerdeki kanserleri de azaltır ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm dünyadaki ölüm sebeplerine bakıldığında hastalıklar arasında kanser, ikinci sırada yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ● Sigara kullanımı, ● Sağlıksız diyet, ● Hareketsiz yaşam, ● Alkol tüketimi, ● Hepatit B kontrolü ve aşısı, ● Çevre sağlığı ve hava temizliği, ● Ultraviyole ışınlar ![]() Her ülkenin şartlarını bu kriterlere göre değerlendirmesi ve kendi vatandaşlarına göre önlem alması gerekliliğinin altı çiziliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dengeli beslenmeye ilgi artmalı Meme kanserinden ölümlerin yüzde 19’u, kolon kanserinden ölümün ise yüzde 26’sı fazla kilo ve hareket azlığına bağlanıyor ![]() ![]() Ayrıca her yıl 60 bin ölüm ise cilt kanseri sonucu gerçekleşiyor ![]() Korunmak için bunları mutlaka uygulayın ● Dengeli beslenmeyi sağlayın ![]() ![]() ● A vitamini, E vitamini, C vitamini ve posa yönünden zengin olan yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketin ![]() ● Dumanlanmış, tuzlanmış, nitrit ve nitrat eklenmiş ve yağlı besinleri az tüketin (füme etler, sucuk, salam vb yiyecekler) ![]() ● Kurubaklagiller, lahana, karnabahar, ıspanak, pırasa, soğan, sarmısak, turunçgiller ve diğer taze meyveleri sık tüketin ![]() ● Kepekli ekmek, çavdar ekmeği ve bulgur; selenyum, E vitamini ve posa yönünden zengindir ![]() ●Yağ, kanser riskini artırır ![]() ![]() ● Balıklar; bakır, demir, selenyum, iyot ve çinko yönünden zengindirler ![]() ![]() ● Karnabahar, pırasa, lahana, sarmısak, soğan, brokoli, yeşil soğan, kereviz; kükürtlü maddeler içerirler ![]() ![]() ● Besinleri mümkün olduğunca uygun sıcaklıkta pişirin ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() _APOCALYPTİCA_ |
![]() |
![]() |
|