|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ağaç, bilmeceler, ilgili, meyvelerle, sebze |
Ağaç Sebze Ve Meyvelerle İlgili Bilmeceler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağaç Sebze Ve Meyvelerle İlgili BilmecelerAğaç, Sebze Ve Meyvelerle İlgili Bilmeceler Sebzelerle ilgili bilmeceler Meyvelerle ilgili bilmeceler Sebze ve meyve ile ilgili bilmece Ağaç, Sebze Ve Meyve Ürünleriyle İlgili Bilmeceler 3 Bilmeceler a Uzun uzun uz gider Oğlu kızı düz gider![]() b Mantosu yeşil, entaresi kırmızı bil bakalım bu kimin kızı ![]() c Allah yapar yapısını bıçak açar kapısını![]() d Yeşil tahtın üstünde var bir peri El uzattım rakip çekti hançeri ![]() e Kaftanı kara, gömleği sarı, Anası yüzlük bir koca karı ![]() f Altı deri, üstü deri, içinde bir avuç darı![]() g Hanım içerde saçı dışarda![]() h Kesilen kelle değil, kesen kasap ağlar![]() i Alçacık boylu Kadife donlu![]() 3 C e v a p l a r a Kavak b Karpuz c Karpuz d Gül e Kestane f İncir g Mısır h Soğan i Patlıcan4 Bilmeceler a Ağaç üstünde kilitli sandık![]() b Ektim beyaz, bitti yaşil sonra oldu kırmızı meşin ![]() c Yer altında sakallı dede![]() d Karşıdan baktım bir yeşil türbe İçine girdim bin kere tövbe ![]() e Minareden attım, yayıldı Suya düştü bayıldı ![]() f Yeşil atlas suya batmaz![]() g Yer altında civcivli tavuk![]() h Alçacık boylu kırmızı donlu![]() i Yeni gelinin fesi, acı gelir nefesi![]() 4 C e v a p l a r a Ceviz b Biber c Pırasa d Isırgan e Pamuk f Zeytinyağ g Patetes h domates i Biber
|
|
|
|