Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrılır, destanlar, kaça

Destanlar Kaça Ayrılır ?

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Destanlar Kaça Ayrılır ?

Detanların Kısaca Özellikleri Nelerdir
Destanlar Kaça Ayrılır Ve Anlamları

Destan Nedir? Destan ilk çağlarda ortaya çıkmış sözlü edebiyat eserleridirDoğma,yayılma ve yazıya geçme safhası vardır

Detanlar Kaça Ayrılır?

Destanlar İkiye Ayrılır

1-Tabii (Doğal) Destanlar:Toplumun ortak malı olan ve birtakım olaylar sonucu kendiliğinden oluşan destanlardır

2-Yapay Destanlar:Bir şairin, toplumu etkileyen herhangi bir olayı tabiî destanlara benzeterek söylemesi sonucu oluşan destanlardır

Destanların Kısaca Özellikleri Nelerdir
  • Anonimdirler
  • Genellikle manzumdurlar Az olmakla beraber nazım-nesir karışık olan destanlar da vardır Bazıları, manzum şekilleri unutularak günümüze nesir hâlinde ulaşmıştır
  • Olağan ve olağanüstü olaylar iç içedir
  • Destan kahramanları olağanüstü özelliklere sahiptir
  • Destanlar, tarihî ve sosyal olaylardan doğarlar Bu eserlerde genellikle, yiğitlik, aşk, dostluk, ölüm ve yurt sevgisi gibi temalar işlenir Bir edebiyat türü olan destan, zamanla asıl anlamını yitirmiş, âşık edebiyatında savaşları, ünlü kişileri, gülünç olayları anlatan eserlere de destan denilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com