![]() |
Okul Öncesi Bilmeceler Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Bilmeceler Ve CevaplarıBilmeceler Ve Cevapları Okul Öncesi Güzel Bilmeceler Okul Öncesi Okul Öncesi eğitime yönelik kolay bilmece örnekleri Duruşu ömür gözleri kömür Soğuk dondurur sıcak öldürür (Kardan adam) Yerde biter değirmene gider Herkes yer ama yine ister (Ekmek) Ne ağzı var ne dili Konusur insan gibi (Mektup) Mavi göklerden indim Al atlaslar giydim Küçük olsanız bile Sizlerde var umudum (Bayrak) Dört arkadas birbirini kovalar Fakat yakalayamazlar (Tekerlek) Dumanı tüter isterse gider Balık değildir denizde yüzer (Gemi) Ben giderim o gider Yanımda dum dum eder (Davul) Altında dört teker Üstünde yük çeker (Araba) Ayakları su içer Üstünden gelen geçer (Köprü) Ben giderim o gider Kah benden önce Kah benden sonra (Gölge) Ayakları kürekli Ne kadarda yürekli Suda bir gemi (Ördek) Hızlı yaşayan Para taşıyan (Taksi) 2 teker 3 teker 2 ayakla nasıl gider (Bisiklet) Dalda durur elde durmaz (Kuş) Karada bayılır Suda ayılır (Balık) Dağda gezer balı sever Tabanı çıplak kılları var (Ayı) |
![]() |
![]() |
![]() |
Okul Öncesi Bilmeceler Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Bilmeceler Ve Cevapları1- miyav miyav der,gezermiş her zaman süt içermiş (kedi) 2-yiyeceklerden sütü sever diliyle yalayarak içer miyav miyav diyerek oyun oynamak isterr(kedi) 3-Süt içer yalanarak ağaca tırmanırım koşarak sırtımı okşarsanız kuyruğumu havaya kaldırırım ırlayarak(kedi) 4-hav hav der etlarmış kemiğini yakalarmış (kedi) 5-kuyruğunu sallar hav hav der kangal doberman fino gibi birçok çeşidimizle insanların en iyi arkadaşı biziz der (köpek) 6-sahibini görünce kuyruk sallar hırsızı havlayarak kovalar ![]() 7-gökyüzündekanat çırparak uçar bir dal gördüğünde hoop diye konar(kuş) 8-daldan dala uçarım solucan yer doyarım bir ses duyunca pır diye kaçarım ![]() ![]() ![]() ![]() 9-daldan dala konar göklerde özgürce kanat çırpar cik cik diyerek her yerde yem arar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10- bir çok çeşidi var hamsi palamut istavrit balina yunus mezgit pulları ve yüzgeçleri bizden farklıdır bu özellikleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 11- denizde gölge nehirde akvaryumda yaşar hamsi palamut istavrit çeşitleri var soframızda yer alır yanına salata da ne güzell yakışır (balık) 12-yüzgeç kuruk solungaç sularda an hzılı yüzen benim kenara kaç! bazen fırında bazen tavada pişerim beni yemek için ağzını kocam açç!! 13-iki uzun kulağı küçük top gibib bir kuyruğu var ![]() ![]() ![]() ![]() zıp zıp zıp zıplar havuç yiyip ormanda yaşar(tavşan) 14-hızlı koşar havuç yerim top gibi kuyruğum bembeyaz tüylerim(tavşan) 15-koşarken tozu dumana katar kızdırırsan çifte atar yavrusu tayı ararken yelelerini sallar ![]() ![]() ![]() ![]() 16-koşarken uçusur yelelri yavrusu tay ile gezinir çayırdaki her yeri(at) 17-en ağır yükleri ben taşırım bir ses duyunca kulaklarımı oynatırım azıcak saman yerim aa i aa derim 18-çayırda otalarım yavrum buzağıyı ararım yazın tazeot kışın saman yerim beni okşayanlara mööö mööö derimm(inek) 19-herkesi taklit eder ![]() ![]() ![]() ormanda daldan dala gezer,muzu çok o sever(maymunn) 20-rengarenk kanatlarını çırpar çiçekten çiçeğe süzülerek uçar(kelbek) 21-perdeli ayakları ilepaytak paytak yürür ![]() ![]() ![]() su da hzılı yüzerken süzülür yem aramak için başını suya dalar ![]() ![]() ![]() ![]() kuyruğu havaya kalkarr(ördek) 22-sabahlrı erken ben kalkarım tünerim çitin üsütne bağırırım uyuyan herkese haydi uyanın üüürü !! diyee bilin baklaım ben kimii??(horoz 23-kuş değil kanadı var gıt gıt gıdak diyerek yem arar yumurtlamak için folluğa koşar(tavuk) 24-cik cik kümeste en minicik babsı erken kalkar annesi yumurta yumurtlar(civ civ) 25-merhaba benim admım mıstık gagamla yerim çekirdek fıstık konuşarak şaşırtırım kuşum ama bazen çalarım ıslık(papağan) 26-o en ağır o en yelken kulak o en küçük kuyruk peki kimdir o?(fil) 27-dağda gezer bal arar kışın uykuya o yatar ![]() ![]() ![]() 28-kediler çok sever her gün kovalasam der o peyniri çok sever her gün yesaem doymam der ![]() 29-en yüksek daldaki yaparakları o yer en uzun boylu benim der(zürefa) 30-duvarda dolaşrım sekiz küçük ayağımla durmadan ağ örerim bilin bakalım ben hangi böceğim??? (örümcek) 30-sürünerek yürürüm tısss diyerek seslemnirim boğa engerekli çıngıraklı derim pullu ve farklıı(yılan) |
![]() |
![]() |
|