Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayın, evreleri, nelerdir, sırasıyla

Ayın Evreleri Sırasıyla Nelerdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayın Evreleri Sırasıyla Nelerdir

Ay'ın evrelerini oluşum sırası

ayın evreleri sırasıyla

ayın evreleri sıralanışı

ayın evreleri sıralaması

Ay'ın evreleri

Yeni ay

Ay'ın aydınlık olmayan tarafı Dünya'ya dönüktür Ay, Dünya'dan açıkça görülemez Fakat Güneş tutulması süresince görülebilirAy'ın Güneş hizasından yeni ayrıldığı andır

İncecik görünümü ile Güneş'in batışından kısa bir süre sonra batıda görülür Ay, Dünya ile Güneş arasında olduğundan dolayı Güneş'e dönük olan parlak yüzü Dünya'dan görülmez

İlk dördün

Ay'ın yeniay evresinden bir hafta sonra yarım daire biçiminde (D) göründüğü evre; Güneş'e göre açısal uzaklığı 90° olduğu andaki görünüşüYeni Ay'dan 7,5 gün sonraki görünen durumdur Ay, Yeni Ay evresinden sonra hilal şeklini alır Bundan sonra Ay'ın aydınlık yüzeyinin yarısı Dünya'dan gözlenir Bu döneme Ilk dördün denir

Dolunay

Ay'ın tam bir daire olarak dolgun, parlak görüldüğü evreYeni ay'dan 14 gün sonraki görünen durumudur Ay, Dünya etrafındaki hareketinin yarısını tamamladığında Dünya ve Güneş'le aynı hizada yer alır Böylece Ay Güneş'ten aldığı ışınları Dünya'nın karanlık yüzeyine yansıttığı için Dünya'nın bu yüzeyinden daire şeklinde parlak görülür Bu görünümü dolunay durumudur

Son dördün

Ay'ın Dünya'dan sol yarısının aydınlık gözüktüğü evre Ay'ın Dolunay'dan sonra Yeni Ay evresine yaklaştığı aydınlık yüzeyinin yarısının ikinci kez Dünya'dan görülme evresidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com