Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, bölgesinin, doğu, meşhur, neyi

Doğu Anadolu Bölgesinin Neyi Meşhur

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğu Anadolu Bölgesinin Neyi Meşhur

Doğu Anadolunun neyi meşhur

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu anadolu bölgesi yer altı kaynakları bakımından oldukca zengindir Demir, krom, bakır, linyit, oltu taşı, çinko ve kaya tuzu önemli yer altı kaynaklarıdır

Doğu Anadolu Bölgesi Türkiyenin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidirCilo ve Ağrı dağlarında Türkiyenin en büyük buzulları bulunurTürkiyenin en yüksek dağı (Ağrı) ve en büyük gölü (Van Gölü) buradadır

Hayvancılık tarımın önündedir ve en fazla büyükbaş hayvan bu bölgede yetiştirilir

Maden ve hidroelektrik potansiyeli bakımından Türkiyede 1 sıradadırNüfus yoğunluğu en az olan bölgedirEn uzun kışlar ve en kısa yazlar bu bölgede yaşanırSuyu en bol olan akarsular (Fırat ve Dicle) bu bölgededirEn düşük sıcaklıklar burada ölçülmüştür En fazla yıllık sıcaklık fark,ı en fazla kar yağışı ve en fazla don olayı bu bölgede görülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com