Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alınacak, depremde, nelerdir, tedbirler

Depremde Alınacak Tedbirler Nelerdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Depremde Alınacak Tedbirler Nelerdir

Deprem Sırasında Yapılması Gerekenler Madde Madde
Deprem Oluşumu Sırasında Neler Yapmalıyız

Deprem Sırasında Neler Yapmalıyız
Deprem Sırasında ve Sonrasında Dikkat edeceğimiz durumlar Hayatımızı Kurtaracaktır Bu Bilgileri aklımızda tutalım ve Arkadaşlarımızla ve ailemizle paylaşalım
Deprem başladı ne yapmalıyım?
1 Sakin olun
2 İçerdeyseniz, masa veya benzeri sağlam bir koruyucunun altına girin, başınızı saklayın ve hareket etmeyin Pencerelerden ve cam eşyalardan uzak durun
3 Dışardaysanız, binalardan, ağaçlardan, telefon ve elektrik direklerinden uzak durun
4 Araçtaysanız, üst veya alt geçitlerden uzaklaşın, açık bir alanda durun ve aracınızdan çıkmayın
Depremden hemen sonra yapılması gereken en önemli şeyler nelerdir?
1 Kendinizin ve bulunduğunuz yerdekilrin yaralanıp yaralanmadıklarını kontrol edin ve gereken ilk yardımı yapın
2 Ayakkabılarınızı giyin
3 Bulunduğunuz yerin emniyetli olup olmadığını kontrol edin Gaz, su ve elktrikle çalışan herşeyi kapatın; bulunduğunuz yapının hasarını (baca yıkılmaları, duvar çatlakları ve temeldeki hasarları) kontrol edin ve artçı sarsıntılardan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda belirlemelerde bulunun
4 Çevreye dağılan malzemeleri toplayın
5 Radyonuzu açın Yetkililerin, hayati önem taşıyan, uyarı ve açıklamalarına aynen uyun
6 Acil durumlar dışında telefonunuzu kullanmayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com