Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coğrafi, keşfedilen, keşifler, sonucunda, ülkeler

Coğrafi Keşifler Sonucunda Keşfedilen Ülkeler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Coğrafi Keşifler Sonucunda Keşfedilen Ülkeler

Coğrafi keşifler sonucunda keşfedilen ülkelerin isimleri

KEŞFEDİLEN YOLLAR ve YERLER PORTEKİZLİLERİN KEŞİFLERİ:

Atlas Okyanusu yolu ile, Afrika'nın güneyini dolaşarak Hindistan'a ulaştılar Afrika'nın güneyine ilk ulaşan denizci Bartelmi Diyaz'dıBuraya gemicilerin cesaretlerinin kırılmaması için Ümit Burnu adını verdiVasgo dö Gama Ümit Burnu'nu dolaşarak Hindistanın batı kıyılarına ulaştıPortekizliler bu yolu ellerinde tutabilmek için bölgeye donanmalar gönderdilerYeni bulunan Hint Deniz Ticaret Yolu,Süveyş Kanalı açılıncaya kadar dünyanın en önemli ticaret yolu olarak kaldı Portekizliler bir yandan da Malaya yarımadasına giderek Çin'den gelen yollara sahip oldularAsor ve Kanarya adalarını Portekizliler,Güney Amerika'da Brezilya'yı keşfettiler

İSPANYOLLARIN KEŞİFLERİ:

İspanyol denizcileri sürekli batıya gidilirse Hindistan'a ulaşılacağını düşünüyorlardıİspanya adına Cenovalı ünlü gemici Kristof Kolomb keşif hareketlerinde bulunduSürekli batıya giderek Amerika'nın doğusundaki Bahama takım adalarına ulaştıBurayı Hindistan'ın batısı sandıAmerika'ya üç sefer daha yaparak,Orta ve Güney kıyılarını buldu,ancak yeni bir kıta bulduğunun farkına varamamıştı Kristof Kolomb'dansonra Ameriko Vespuçi adında bir İtalyan denizci İspanya adına keşiflerde bulunduAmerika'ya yaptığı bir seyahetten sonra buranın Hindistan olmayıp,yeni bir kıta olduğunu açıkladı İspanyollar daha sonra Meksika'yı,Brezilya hariç Güney Amerika'nın tamamını keşfettiler İngiliz ve Fransızlar da Kuzey Amerika'da keşiflerde bulundularEle geçirdikleri yerlerde koloniler kurdularİngilizler Kanada ve Hudson Körfezi kıyılarını ele geçirdilerFransızlar Labrador,St Lawrance ve Büyük Göl bölgesini ele geçirdiler İlk dünyayı dolaşma gezisini Macellan İspanya adına başlattıFlipin ada- larında öldürülünce geziyi Del Kano tamamladı (1519-1522) Böylece dünyanın yuvarlak olduğu kanıtlandıAvrupa ile Büyük Okyanus ve Uzakdoğu ülkeleri arasında önemli bir yol daha bulunmuş olduPanama Kanalı açılıncaya kadar bu yol önemini korudu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com