Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pirinç, yetişir

Pirinç Nerede Yetişir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pirinç Nerede Yetişir

Pitinç Nerelerde Yetiştirilir

Pirincin Dünyada Ve Türkiyede Yetiştiği Yerler

PİRİNÇ: Sıcak ve nemli bir iklim ister Yetişmek için en fazla suya ihtiyaç duyan tahıldırDaha çok akarsu vadi tabanlarındaki düzlüklerde yetişir

Dünya pirinç üretiminde ilk sırayı Çin, Hindistan, Bangladeş, Endonezya, Tayland alır ABD, Vietnam, Brezilya, Filipinler de öbür önemli üreticilerdir Üretilen yıllık pirinç miktarı 500 milyon ton'dur Türkiye'de tahıl üretimine ayrılmış yaklaşık 14 milyon hektarlık tarım alanının 53 bin hektarında pirinç ekimi yapılır Türkiye'de üretilen pirinç üretimi yaklaşık 165 bin ton'dur Başlıca pirinç üretim alanları Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerindedir En çok üretim yapılan iller ise başta Edirne olmak üzere, sırasıyla Çorum, Samsun, Sinop, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kastamonu'dur Bazı yıllarda üretilen ürün, gereksinmemizi karşılamadığından, özellikle ABD, İtalya, Mısır, Pakistan ve Avusturalya'dan azımsanmayacak miktarda pirinç ithal edilmekte'dir

Türkiyede ise :

*Karadeniz(orta ve Batı Karadeniz), Marmara (Ergene),Akdeniz(Amik Ovası) yetiştirilir,Diyarbakır Karacadağ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com