Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
film, kısa, panasonic, tekofaks, yarışması

Tekofaks Panasonic Kısa Film Yarışması

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tekofaks Panasonic Kısa Film Yarışması

* Tekofaks Panasonic Kısa Film Yarışması : Panasonic tarafından 1988 yılından beri dünya çapında düzenlenen ve Türkiye ayağı ilk kez geçtiğimiz yıl Tekofaks tarafından gerçekleştirilen Çocuk Gözüyle Yaşam Kısa Film Yarışması heyecanı bu yıl ülke geneline yayılıyor Geleceğin teknolojilerini üreten Panasonic tarafından dünyanın farklı ülkelerinde Kid Witness News adıyla düzenlenen projenin pilot uygulaması, geçtiğimiz yıl ilk kez Tekofaks tarafından Çocuk Gözüyle Yaşam Kısa Film Yarışması adıyla Türkiye de hayata geçirildi İlk yılında İstanbul ve Kocaeli illerinde düzenlenen yarışma, bu yıl Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı ve Plato Film Okulu nun da işbirliği ile ülke genelindeki tüm ilköğretim okullarının katılımına açılıyor

Tekofaks - Çocuk Gözüyle Yaşam

İlköğretim okullarının altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin kendi ekiplerini kurarak katılacağı yarışmanın bu yılki ana teması ise Çevre veya İletişim Öğrencilerin ilgi alanlarını, kabiliyet ve becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Çocuk Gözüyle Yaşam Kısa Film Yarışması ile öğrenciler toplumsal duyarlılık konusunda kendilerini ifade etme şansını yakalarken, erken yaşta sinemayla tanışma fırsatı da bulacaklar

Panasonic Tekofaks - KWN

16 Kasım 2007 Cuma gününe kadar yapılabilecek olan senaryo başvuruları, aralarında sinema yazarı, yönetmen ve akademisyenlerin bulunduğu jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek Özgünlük, yaratıcılık, uygulanabilirlik, Türkçe nin kullanımı, yazım tekniği, konunun derlenmesi, toplumsal katkı gibi kriterler üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda jüri tarafından 7 senaryo seçilecek Seçilen 7 ekip Plato Film Okulu nun eğitimctarafından montaj, senaryo, prodüksiyon ve kamera konularında 2 günlük bir eğitim alacak ve Tekofaks tarafından okullara sağlanan teknik malzemelerle danışman öğretmenlerinin liderliğinde filmlerini hayata geçirme imkanına sahip olacaklar

Tekofaks - Kısa Film Yarışması

Filmlerini çekmek için yaklaşık 3 ay süreye sahip olacak öğrenciler en son 1 Şubat 2008 tarihine kadar filmlerini teslim edebilecekler Sonuçlar, Mart ayının ilk haftası jüri üyelerinin katılımı ile Plato Film Okulu nda düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak Çocuk Gözüyle Yaşam Kısa Film Yarışması birinciliğini kazanarak ülkemizi Avrupa Finali nde temsil etme hakkını kazanan ekip, Avrupa Finali nde ilk 6 ya kalması halinde ise KWN Global Award yarışmasında ülkemizi temsil ederek diğer ülkelerin birincileriyle yarışacak

Panasonic Tekofaks - Çocuk Gözüyle Yaşam Film Yarışması

Çocuk Gözüyle Yaşam Kısa Film Yarışması ile Panasonic in eğlenceli ve öğretici video teknolojisini kullanma şansını yakalayacak olan öğrenciler, hem yaratıcılıklarını keşfedecekler, hem öğrenecek hem de eğlenecekler Panasonic tarafından geliştirilen, dünyanın farklı ülkelerinde Kid Witness News adıyla uygulanan ve temelinde uygulamalı bir video eğitim programı olan yarışma, Tekofaks tarafından Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı (TBMV) işbirliğiyle geçtiğimiz yıl ilk kez hayata geçirildi Türkiye de Çocuk Gözüyle Yaşam Kısa Film Yarışması adıyla uygulanan yarışma, ilk senesinden itibaren senaryo yarışması ve kısa film yarışması olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilerek Panasonic global tarafından örnek uygulama seçildi

Panasonic - 100 bini aşkın katılım

Pilot uygulaması İstanbul ve Kocaeli illerindeki ilköğretim okullarında yapılan yarışmaya, ilk yılında 49 ilköğretim okulundan toplam 81 proje katıldı Panasonic tarafından 1988 den beri global olarak düzenlenen yarışmaya bugüne kadar ise toplam 100 bini aşkın öğrencinin katılımı gerçekleşmiştir

Panasonic - Sosyal sorumluluk

Proje ile öğrencilerin iletişim ve organizasyon becerilerinin geliştirilmesi, idrak kabiliyetlerinin artırılması ve yaratıcılıklarını geliştirme olanaklarının sunulması ve konuya ilgi duyan, gelecekte bu işi meslek edinme potansiyeline sahip öğrencilerin teşvik edilmesi hedeflenmektedir

Tekofaks - Avrupa Finali

İlköğretimin altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin kendi ekiplerini kurarak katıldığı yarışmada, geçtiğimiz yıl senaryo yarışması sonucu finale kalan 6 okul Sosyal Sorumluluk temasıyla yazdıkları senaryolarını hayata geçirme fırsatı yakalayarak kendi çektikleri filmlerle yarıştılar Yarışmada, bir çocuğun gözünden günümüz dünyasının en büyük probleminden biri olan çevre kirliliğine dikkat çekilen Çöp Kutusu isimli film ile FMV Özel Işık İlköğretim Okulu birinciliğe layık görülerek Avrupa Finali ne katılma hakkı kazandı

Tekofaks Panasonic KWN 2007 jürisi

Tekofaks Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Karagülle

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Müdürü Sanem Üner

Plato Film Okulu Genel Müdürü Serkan Turhal

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr Suat Gezgin

Mimar Sinan Ünv Güzel San Fak Sinema-TV Merkezi Md Prof Sami Şekeroğlu

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı ve Film Eleştirmeni Ömür Gedik

Yönetmen Togan Gökbakar

Kaynak: letsgodigitalorg

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com