|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
45nm, çalışmaları, intelin, masaüstüne, penryn, sürüyor, yönelik |
![]() |
İntel'in Masaüstüne Yönelik 45Nm Penryn Çalışmaları Sürüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İntel'in Masaüstüne Yönelik 45Nm Penryn Çalışmaları Sürüyor2007 yılının son çeyreği ile birlikte özellikle işlemci arenasında tansiyon yükselecek gibi görünüyor ![]() ![]() AMD'nin önce logosu sonra da yavaş yavaş test sonuçları çıkmaya başlayan kod adı Barcelona olan yeni jenerasyon Opteron işlemcilerine karşı Intel, kod adı Harpertown olan 45nm üretim teknolojisine sahip yeni işlemcilerini 12 Kasım itibariyle pazara sürecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önce pek çok detayını paylaştığımız 45nm Penryn işlemcilerinin masüstü ayağını oluşturacak işlemcilerin piyasaya giriş yapacak modellerinin saat hızları da netlik kazanmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intel'in masaüstü kullanıcıları için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin çift çekirdekli varyasyonlarını oluşturacak Wolfdale serisi işlemci ailesi ise ilk etapta 4 farklı modeli ile sahneye çıkacak gibi görünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri için kod adı Bearlake olan 3 serisi yeni yonga seti ailesini önermekte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|