Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
45nm, çalışmaları, intelin, masaüstüne, penryn, sürüyor, yönelik

İntel'in Masaüstüne Yönelik 45Nm Penryn Çalışmaları Sürüyor

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İntel'in Masaüstüne Yönelik 45Nm Penryn Çalışmaları Sürüyor

2007 yılının son çeyreği ile birlikte özellikle işlemci arenasında tansiyon yükselecek gibi görünüyor Yavaş yavaş ilk test sonuçları gün yüzüne çıkmaya başlayan AMD'nin yeni nesil Barcelona işlemcileri ile birlikte detayları artık iyice belirginleşmeye başlayan Phenom serisi yeni jenerasyon işlemciler ve RD790 yonga setine paralel olarak sınırın diğer yakasında yer alan Intel cephesinde de hem masaüsütü platformuna yönelik olarak hazırlanan 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn işlemciler hemde firmanın yeni amiral gemisi olması beklenen X38 yonga setinin yanı sıra özellikle overclockçular için hazırlandığı ifade edilen X48 yonga setine yönelik yeni haberler de adeta AMD'ye yönelik çıkan haberlere cevap verircesine arka arkaya süratli bir şekilde gelmeye devam ediyor
AMD'nin önce logosu sonra da yavaş yavaş test sonuçları çıkmaya başlayan kod adı Barcelona olan yeni jenerasyon Opteron işlemcilerine karşı Intel, kod adı Harpertown olan 45nm üretim teknolojisine sahip yeni işlemcilerini 12 Kasım itibariyle pazara sürecek Firmanın yeni sunucu işlemcileri arasında 1600MHz FSB hzının yanı sıra 3GHz'lik frekans değerine ve 12MB tampon belleğe sahip olan modeller özellikle dikkat çekiyor Intel'in hazırlıklarını sürdürdüğü 45nm üretim teknolojisine sahip sunucu işlemcilerine yönelik detaylı bilgilere buradan ulaşabilmeniz mümkün Sunucu işlemcilerinin yanı sıra son kullanıcılar açısından 45nm üretim teknolojisine sahip masaüstü işlemcileri heyecan ve merakla bekleniyor Intel masaüstü için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip modellerini Wolfdale ve Yorkfield kod adlı iki farklı gruba ayırmış durumda

Daha önce pek çok detayını paylaştığımız 45nm Penryn işlemcilerinin masüstü ayağını oluşturacak işlemcilerin piyasaya giriş yapacak modellerinin saat hızları da netlik kazanmaya başladı Intel 45nm üretim teknolojisine sahip olan Yorkfield kod adlı işlemcilerini ilk etapta 3 farklı saat hızında ve iki farklı bellek boyutu ile piyasaya sürebilir4 çekirdekli Yorkfield işlemcileri ilk olarak 283 GHz, 266 GHz ve 250GHz'lik saat hızları ile sunulması planlanırken her 2 işlemci de 1333MHz FSB'ye sahip olacak İşlemcilerden 283GHz ve 266GHz'lik modellerin 12MB seviye 2 bellek ile gelmesi beklenirken 250GHz'lik model ise diğer iki modelin yarısı kadar yani 6MB seviye 2 bellek ile gelecek
Intel'in masaüstü kullanıcıları için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin çift çekirdekli varyasyonlarını oluşturacak Wolfdale serisi işlemci ailesi ise ilk etapta 4 farklı modeli ile sahneye çıkacak gibi görünüyor 316GHz, 300GHz, 283GHz ve 266GHz'lik 4 farklı üyesi ile varlığını hissetirecek olan Wolfdale ailesinin bahsi geçen 4 modeli de 1333MHz FSB'ye ve 6MB seviye 2 belleğe sahip olacaklar 4 çekirdekli Yorkfield işlemci ailesinin bahsi geçen 3 modeli, Wolfdale ailesinin de 4 modeli için henüz model isimleri belirlenmiş değil ama Intel'in Core 2 markasını devam ettireceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor Bu çerçevede Wolfdale işlemciler Core 2 Duo, Yorkfield işlemcileri ise Core 2 Quad veya Core 2 Extreme çatısı altında konumlandırılabilir Bu arada Intel'in detayları henüz netleşmeyen iki yeni 45nm işlemcisi üzerindeki çalışmaları da devam ediyor
Bu arada Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri için kod adı Bearlake olan 3 serisi yeni yonga seti ailesini önermekte Özellikle Eylül ayı içerisinde resmen duyurulacak olan X38, X48 ve G35 yonga setleri ile 45nm işlemcileri ile son derece uyumlu ikili oluşturabilecekleri ifade ediliyor Özellikle haberleri yeni yeni çımaya başlayan X48 yonga seti en iyisini ve en yüksek performansı arzulayan kullanıcıların yeni ilacı olacak gibi görünüyor DirectX 10 destekli GMA X3500 entegre grafik işlemcisine sahip olan yeni G35 yonga seti de özellikle bütçesi dar olan kullanıcılar için yeni ve ciddi bir alternatif olabilir Bu arada masaüstü için hazırlanmakta olan 45nm üretim teknolojisine sahip Yorkfield ve Wolfdale işlemcilerinin fiyatları ve piyasaya çıkış tarihleri hakkında henüz Intel tarafından açıklanmış resmi bir bilgi bulunmuyor

[b]
Kaynak: Donanımhaber

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com