|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
45nm, am3 or g3, amdyi, çekirdek, ddr3, konuşuyoruz, soket |
![]() |
Amd'yi Konuşuyoruz: 45Nm + Ddr-3 + 8 Çekirdek + Soket Am3/G3 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amd'yi Konuşuyoruz: 45Nm + Ddr-3 + 8 Çekirdek + Soket Am3/G3İşlemci dünyasının iki dev isminden biri olan AMD'nin özellikle gelecek yıla dönük planları hakkında bazı yeni detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Phenom işlemcilerine yönelik olarak elimize ulaşan yeni bilgiyi sizlerle paylaştıktan sonra gelelim AMD'nin gelecek yıla dönük bazı yeni planlarına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMD kod adı Montreal olan ve muhtemelen 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek yeni çekirdeği ile soket AM3 formuna geçecek ve DDR-3 bellek kullanımına başlayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 65nm üretim teknolojisine rakibi Intel'den sonra geçen ama 90nm üretim teknolojisine sahip Athlon64 işlemcileri ile 65nm üretim tekolojisine sahip Pentium D işlemcilerinden çok daha peformanslı olan AMD, üretim teknolojisinin tek başına en önemli kriter olmadığını ortaya koymayı başarmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMD'nin 45nm üretim teknololojisine yönelik bir diğer önemli adımı ise Suzuka olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle gelecek yıla dönük olarak sıkı bir hazırlık içerisinde olan AMD'nin neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|