![]() |
Apple, Mac'lerde Windows Xp Kullanılmasına Resmi Destek Verdi ; Apple'dan Boot Camp |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Apple, Mac'lerde Windows Xp Kullanılmasına Resmi Destek Verdi ; Apple'dan Boot CampApple, en az Intel işlemciler kullanacağını açıklaması kadar ilgi çekici bir şey yaparak, Intel bazlı Mac'lerde resmi olarak Windows XP kurulabilmesine olanak veren bir yazılım yayınladı ![]() ![]() Intel bazlı yeni Mac modellerinde kullanıcıların en büyük meraklarından biri Windows XP'nin bu bilgisayarlarda düzgün bir şekilde çalıştırılıp çalıştırılamıyacağıydı ![]() ![]() ![]() Boot Camp'dan yararlanabilmeniz için ilk olarak Intel işlemci kullanan bir Mac'e sahip olmanız gerekmekte ![]() En az Mac OS X Tiger v10 ![]() ![]() ![]() ![]() Boot Camp ile Windows XP kurulması ardından, Mac her başlatıldığında kullanıcının karşısına Mac OS X ve Windows XP arasında seçim yapacağı bir menü gelmekte ve seçim ardından istenen işletim sistemi açılmakta ![]() ![]() Mac kullanıcılarına, Intel işlemcileri tercih ederek yaptığı süprizden sonra, şimdi de Windows XP ile çalışma olanağı veren Apple, hiç kuşkusuz yeni Mac'leri herkes tarafından ilgi çekici kılıyor ![]() ![]() ![]() Apple, Mac'lere Windows XP kurulabilmesine destek vermesine rağmen Mac'lerle resmi olarak Windows işletim sistemi dağıtılmasının planlanmadığını açıklamış durumda, çift işletim sistemli kullanım tarzı tamamen kullanıcının tercihine bırakılmış ![]() ![]() ![]() ![]() Ek 6/4/2006 : İlgili haberde Mac OS X ve Windows XP arasında, her açılışta seçim yapılması gerektiği belirtiliyor ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|