![]() |
İntel'de 45Nm İçin Gözler Ocak Ayında; Yeni Modeller Ve Fiyatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İntel'de 45Nm İçin Gözler Ocak Ayında; Yeni Modeller Ve FiyatlarHer ne kadar son günlerde FSB hızı ile ilgili yaşanan bir sorundan ötürü Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip Yorkfield kod adlı 4 çekirdekli işlemcilerinin piyasaya çıkışını Ocak ayından sonraki bir tarihe kaydıracağına yönelik bir takım iddialar ortaya atılmış olsa da Intel cephesinde mevcut takvim ile ilgili en azından şu an için bir değişiklik gözlemlenmiyor ![]() ![]() ![]() Intel'in mevcut yol haritasına baktığımız zaman yeni bir yılın başlanıgıcı olan Ocak ayının işlemci dünyası içinde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını görebilmek mümkün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere baktığımızda kuşkusuz ilk dikkat çeken modelin Core 2 Extreme QX9770 olduğunu görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabi Intel cephesinde 45nm üretim teknolojisine sahip işlemci ailesinde daha düşük fiyat etiketiyle gelecek olan ve ciddi şkeilde popüler olma potansiyeline sahip işlemciler de yok değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşlemci dünyasında yeni bir milestone yani kilometre taşı sayılan 45nm üretim teknolojisine sahip işlemci ailesinin çift çekirdekli modellerine baktığımızda ise giriş seviyesinde aynı fiyat etiketine sahip iki farklı moedelin bizleri karşıladığını görmekteyiz ki bu işlemciler E8190 ve 8200 modelleridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Q9300 ve E8500 modelleri arasında mücadele bir süredir var olan Q6600 ve E6850 mücadelesine benzer nitelikte olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|