![]() |
Reçel Tarifleri - Gelincik Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Tarifleri - Gelincik Reçeli TarifiReçel Tarifleri - Gelincik Reçeli Tarifi Gelincik Reçeli gelincik reçeli nasıl yapılır - reçel tarifleri - reçel nasıl yapılır - gelincik reçeli yapılışı Gelincik reçeli malzemeleri 1 kg gelincik çiçeği 1 kg toz şeker 5 su bardağı su 1 limonun suyu Gelincik reçeli hazırlanışı Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın ![]() Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın ![]() Ocaktan alın ![]() ![]() Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün ![]() Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın ![]() Yaprakları bu şuruba ilave edin ![]() Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın ![]() Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin ![]() Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın ![]() Soğuyunca servis yapın ![]() Gelincik Gelincikgiller familyasından, çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir ![]() Taç yaprakları şekerlemecilikte, özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli, kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır ![]() Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir ![]() Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir ![]() Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|