Yemek Tarifleri-Bezelye Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Bezelye Yemeğiyemek tarifleri-bezelye yemeği BEZELYE YEMEGI Malzemeler:Yarim kilo soyulmus bezelye 2-3 adet patates 1 adet havuç 1 adet tavuk gögsü 1 adet büyük sogan 2 dis sarimsak 3 çorba kasigi zeytinyagi 2 çorba kasigi salça Istenilen miktarda tuz 1 tatli kasigi kirmizi toz biber 2-3 su bardagi sicak su TARIFI: Sogani ve sarimsagi soy ve ince ince kiyin Zeytinyagini tencereye koyup soganlari kavurmaya baslayin Soganlar tam pembelesmeden önce kiymayi ekleyin ve güzelce kavurun Tuzunu da ilave edin![]() Soyulmus ve küp küp kesilmis patatesi, havucu, sarimsaklari tencereye ekleyin Tavugu suda haslayin ve irice dograyin Tencereye ekleyin![]() 2-3 bardak su ile inceltilmis salça ve kirmizi tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateste, kaynamaya basladiktan 5 dakika sonra da kisik ateste 20-25 dakika pisir Pisirirken bir kere yemegi karistirin![]() |
|
|
|