Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, ramazan, tatlısı

Ramazan Tatlısı Güllaç

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı Güllaç






Ramazan tatlısı güllaç
Ramazan tatlısı güllaç


Malzemeler
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı gül suyu
10 yaprak güllaç yufkası
Ceviz içi

Yapılışı
Süt ve tozşekeri bir tencerede ısıtıp şekerin iyice erimesini sağlayınTercihe bağlı olarak gül suyunu ilave edebilirsiniz
Güllaç yapraklarını iri parçalar halinde kırıp sıcak süte batırıp tepsiye serinYufkaların yarısını bu şekilde parçalar koparıp süte batırdıktan sonra tepsiye dizinÜzerine çekilmiş ceviz serpin ve kalan parçaları da aynı şekilde üzerine dizinKalan sütü güllacın her yerine eşit gelecek şekilde gezdirin ve sütü iyice çekene kadar dinlendirinSütü çektikten sonra dilimleyip üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.