Reçel Tarifleri - Çilek Reçeli Tarifi Ve Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Tarifleri - Çilek Reçeli Tarifi Ve YapılışıReçel Tarifleri - Çilek Reçeli Tarifi Ve Yapılışı çilek reçeli nasıl yapılır - çilek reçeli tarifi ![]() malzemeler: * 1 kg çilek * 1 kg toz şeker (4 su bardağı) * yarım limonun suyu hazırlanması: 1 çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün![]() 2 tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)3 beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir )4 reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın oluşan köpükleri kevgirle alın reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun
|
|
|
|