Parfeler-Tadelleli Parfe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parfeler-Tadelleli Parfeparfeler-Tadelleli Parfe paket kakaolu kremşanti, 3 su bardağı süt, yarım paket çikolatalı sos, 2 paket kakaolu büsküvi, 1 paket tadelle, isteğe bağlı olarak damla çikolata Malzemeler 1 paket kakaolu kremşanti 3 su bardağı süt yarım paket çikolatalı sos 2 paket kakaolu büsküvi 1 paket tadelle isteğe bağlı olarak damla çikolata Yapılışı 2 su bardağı sütü derin ve geniş bir kaba boşaltın Üzerine 1 paket kakaolu kremşantiyi(1 pakette2 poşet bulunur 2 sini de) ekleyin Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın(mixerle daha iyi sonuç elde edersiniz) Tadelleyi küçük parçalar halinde doğrayarak ya da rendeleyerek hazırladığınız kremşantiye ekleyin Üzerine 2 paket kakaolu büsküviyi elinizle kırarak ekleyin Kaşıkla ezerek karıştırın Göz kararı geniş ve sığ bir kaba yayın Üzerini düzeltip buzdolabına koyun Diğer tarafta bir tencerede 1 su bardağı sütleyaklaşık yarım paket çikolata sosunu hazırlayın Üzerinin kaymak olmaması için sıkça karıştırın Soğuduktan sonra dolaptan çıkardığınız parfenin üzerine eşit şekilde dökün(isterseniz içine tadelle koymayıp üzerine damla çikolata serpebilirsiniz) Tekrar dolaba koyun Yarım saat sonra çıkarıp servis yapın![]() Püf Noktaları İsterseniz verilen ölçülerin hepsini 2 katına çıkararak servis sayısını arttırabilirsiniz
|
|
|
|