Yemek Tarifleri-Baklalı Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Baklalı Enginaryemek tarifleri-baklalı enginar BAKLALI ENGINAR Malzemeler:1½ Kg Taze Bakla 8 adet küçük Enginar 2 adet Limonun Suyu 1 su bardagi Beyaz Sarap 15 sap Arpacik Sogani 1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam) 4 adet Büyük Domates Tuz, Karabiber TARIFI: Baklalarin içlerini çikartin ve bunlari kaynar suda 15 dakika haslayin Sonra baklalari soguk su altinda sogutarak zarlarini soyun![]() Enginarlari da sadece göbekleri kalacak sekilde soyun ve kararmamalari için 1 Limonun suyu ile islatin ![]() Kiyilmis arpacik soganlarini teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateste birkaç dakika çevirin Sonra bunlara enginarlari, kekigi ve beyaz sarabi ilave edin![]() Tuzunu, karabiberini katip hafif ateste 15 dakika pisirmeye birakin Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarini soyun ve çekirdeklerini çikarin Sonra dörde bölün![]() Domatesleri ve baklalari enginarlara katin Biraz daha kapagi açik pisirerek, suyun buharlasmasini saglayin
|
|
|
|