Asma Yaprağında Enginar Tarifi Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında Enginar Tarifi ResimliAsma Yaprağında Enginar Tarifi Resimli Resimli Asma Yaprağında Enginar Tarifi Asma Yaprağında Enginar nasıl yapılır MALZEMELER 5-6 enginar, temizlenmiş Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın) 2 soğan, piyazlık doğranmış 1 havuç, halka halka doğranmış 1 limon Kaynamış su Zeytinyağı Süslemek için maydanoz HAZIRLANIŞI Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun ![]() Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın ![]() Dolmalık içi hazırlayıp soğutun ![]() Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin Üzerine bir enginarı oturtun![]() Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun ![]() Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın![]() Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın Üzerine enginarları yerleştirin![]() Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin ![]() Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin ![]() Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|