Yemek Tarifleri Burma Baklava Burma Baklava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Burma Baklava Burma Baklavayemek tarifleri burma baklava burma baklava burma baklava,burma bak Burma Baklava ![]() Annemin bayramda en çok ilgi gören, aşağıdaki fotoğraflardan tek tarifi olmayan baklavası Bu kadar şeyi nasıl hazırladığını merak edenler için küçük bir not: Bayramdan iki gün önce gittiğimde sarmalar buzlukta bekliyor, baklavaları o gün hazırlamış, şerbetlerini dökmeden bekletiyor, gubateyi ertesi gün yapmak için patates pişiriyordu![]() ![]() ![]() Burma Baklava:
10-15 dakika dinlendirin Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın![]() [*] Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin [*]Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın [*]200gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin [*]190C fırında iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökün![]() lava,burma baklava |
|
|
|