Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antep, fıstıklı, güllaç, oktay, usta

Antep Fıstıklı Güllaç Oktay Usta

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antep Fıstıklı Güllaç Oktay Usta

Antep fıstıklı güllaç oktay usta
Antep fıstıklı güllaç malzemeleri (6 kişilik)

10 yaprak güllaç

4 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı gül suyu

1 fincan dövülmüş antep fıstığı

Antep fıstıklı güllaç tarifi

Sütü kaynatın Toz şekeri ilave edin ve karıştırın Sütü soğumaya bırakın, sonra tepsiye boşaltın

Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santimetre keserek teker teker tepsiye yatırın

İyice yumuşamadan tepsiden alın Güllaç yapraklarını dört ucunu üst üste katlayarak iki kat haline getirin, ortasına dövülmüş antep fıstığını serpin

Güllaçları bohça gibi kapatın Kapatılmış güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin Dizme işlemi bitince iyice çekmesi için üzerine gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün

Tabaktaki güllacı üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika beklettikten sonra servis yapın Afiyet olsun

Bu tarifi paylaşın

Benzer Tarifler

Kivili İrmik Tatlısı

Çikolatalı Fındıklı Turta

Kesme Muhallebi

Ankara Tatlısı

Tahinli İrmik Helvası

Etiket: antep fıstığı, antep fıstıklı güllaç, Antep Fıstıklı Güllaç Tarifi, gül suyu, güllaç, güllaç nasıl yapılır, güllaç tarifi, güllaç tarifleri, güllaç tatlı tarifi, güllaç tatlısı tarifi, güllaç yapımı, oktay usta, oktay usta güllaç, oktay usta güllaç tarifi, oktay usta tatlı tarifleri, oktay ustam, şeker, süt, tatlı tarifleri, wwwoktayustamcom

Ziyaretçi yorumları

6 yorum var : “Antep Fıstıklı Güllaç”

maryam yazmış : 30 Kasım 2008 22:48

ben iran vatandashiyim,sizin porogram larinizi hep izliyorum,chok guzel yemelker yapiyorsunuz,sizden teshekur etmek istedim…

RABİŞ yazmış : 30 Ağustos 2009 14:41

oktay ustam süpersn yaa yemeklerinn süper olii vala ben öle pek anlamasdım senin tariflerdenn çoq güzel anlirimm herzamn başarılı olman dileğimle

Serpil yazmış : 5 Eylül 2009 20:50

4 bardak sütü yetiştiremedimBende 1 bardak daha ilave edip yarım bardakda şeker ilave ettim

Gülsuyunu ilk kez kullandımÇok güzel bir aroma veriyorBir de nar bulamadığım için kivi kullandımŞahane oldu,nar bulamazsanız tavsiyemdirÜzerini de kiviyle kelebek şeklinde süsledimÇok şık durdu

aysegul yazmış : 23 Kasım 2009 14:35

ben yurt disinda yasiyorum,gullac yufkasi bulamadim acaba hazir baklava yufkasi ile yapsam olurmu bir zahmet okuyanlar bana cevap yazsin tesekkurler…

karakula yazmış : 6 Şubat 2010 19:23

he öyle güzel oluyoki bide arasına krem şanti dök ye

tugba yazmış : 12 Ağustos 2010 20:43

ilk defa yapacam bu tatlıyı, gülsuyu bildiğimiz marketlerde satılan gülsuyu mu yoksa faklı mı

Yorum yazma bölümü

Buraya adınızı yazın (zorunlu)

Buraya e-posta adresinizi yazın (zorunlu)

Varsa web sitenizin adresini yazın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com