![]() |
Arpa Şehriyeli Tavuk Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Tavuk Tarifi YapılışıArpa Şehriyeli Tavuk Tarifi Yapılışı Arpa Şehriyeli Tavuk Tarifi Yapılışı Arpa Şehriyeli Tavuk tarifi - tavuk yemekleri - Arpa Şehriyeli Tavuk malzemesi Malzemeler 4 adet tavuk budu 400 gr arpa şehriye 1 demet maydanoz 3 diş sarımsak 2 çay kaşığı kekik 2 adet küp doğranmış domates (konserve de olabilir) 1/2 su bardağı sıvı yağ (125 ml) 2 adet kırmızı biber 3 adet kuru soğan 1/2 su bardağından biraz fazla tereyağı (150 gr) Tuz, karabiber Terbiye için: 2 çorba kaşığı yoğurt 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 çay kaşığı kuru biberiye 4 çorba kaşığı sirke Yapılışı Tavuk butlarını, pişirmeden 1-2 saat önce terbiyeye bulayın vr buzdolabında bekletin ![]() Soğan ve sarımsakları kıyın ve sıvı yağda kavurun ![]() ![]() Tavuklara 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve çok kısık ateşte 30 dk pişirin ![]() Kırmızı biberleri, ince uzun şeritler halinde doğrayıp, pişmekte olan tavuklara ilave edin ve 10 dk daha pişirin ![]() Ayrı bir tencerede 150 gr tereyağını eritin ve şehriyelerin renkleri değişene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehriye pilavınızı servis tabağına koyun ve üzerine tavuk butlarını yerleştirerek, kekik serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|