![]() |
Narlı Güllaç Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Narlı Güllaç SarmasıNarlı Güllaç Sarması Yemek Tarifleri Narlı Güllaç Sarması yemek tarifi Bu Tarif: 4681 kere okundu Ekleyen SEVGi__ Narlı Güllaç Sarması yemeği nasıl yapılır yemek tarifi tarifleriNarlı Güllaç Sarması Yemeği Yemek Tarifi Sponsorlu bağlantılar Narlı Güllaç Sarması Malzemeler Güllaç yaprağı süt şeker ceviz fıstık nar YAPILIŞI Süt ve şeker kaynatılır ![]() Bir tepsinin içine konan bir güllaç yaprağının üzerine yavaş yavaş şekerli süt dökülür ![]() İkinci bir güllaç yaprağı da bunun üzerine konup tekrar şekerli sütle ıslatılır ![]() Yumuşamış olan güllaçlar, dört eşit parçaya bölünür ![]() Çeyrek daire şeklindeki parçaların herbirinin üzerine ceviziçi dökülüp kenarları katlanarak kalınca bir sigara böreği şeklinde sarılır ![]() Yapılan sarmalar hafif derince bir kaba yanyana dizilir ve kalan şekerli süt bunların üzerlerine dökülür ![]() Servis sırasında nar ve fıstıkla süslenir ![]() ![]() Not: Süt ve şeker miktarı kullanacağınız güllaç yaprağı sayısına göre değişecektir ![]() 400 gramlık bir pakette, yaklaşık onbeş güllaç yaprağı var, bunun için 3 Litre süt bir kilo şeker kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|