![]() |
Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç YapılışıGüveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı - Güveçte Piliç Nasıl Yapılır - Güveçte Piliç Malzemeleri 600 gram kuşbaşı kesilmiş piliç eti 1 adet kuru soğan 2 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 1 su bardağı bezelye 20 adet arpacık soğan 2 adet domates 3 adet sivribiber 1/4 paket margarin Yeterince tuz ve karabiber Beşamel sos için: Un, süt, margarin Üzerine koymak için: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirip içine piliç etlerini ve soyup kuşbaşı şeklinde kestiğimiz havuçları ilave edip hep birlikte kavuralım ![]() Doğradığımız sivribiberleri de ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, kabuklarını soyduğumuz ve ufak ufak kestiğimiz domatesleri, arpacık soğanları, yeterince suyu ve baharatı da katıp ağzını kapatarak pişirelim ![]() Yemeğimiz pişince, bezelyeleri katalım ![]() Güveçlere eşit miktarda bölüp, birazcık suyundan koyalım ![]() Unu, margarin yağında kavurup, süt ilavesiyle yaptığımız beşamel sosa, eğer kaldıysa yemeğin sosundan da 1-2 kepçe ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim ![]() Hazırladığımız bu sosu, kaselerin üzerine yayıp, kaşar peyniri rendesi serpelim ![]() Güveçleri, sıcak fırında dibinde su olan bir tepsiye koyarak fırınlayalım ![]() Üzerleri kızarınca, fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|