Yemek Tarifleri Acem Pilavı Hazırlanışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Acem Pilavı Hazırlanışıyemek tarifleri Acem Pilavı Hazırlanışı Malzemeler: • 3 yemek kaşığı margarin • 500 gram kuzu eti • 2 su bardağı pirinç • 1 adet kuru soğan • 2 adet sivri biber • 2 adet taze soğan • 1 su bardağı bezelye • 3 su bardağı et suyu • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık • Tuz - karabiber Acem Pilavı Hazırlanışı Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz![]() Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz![]() En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz ![]() Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
|
|
|